Неизвестен нападател се опитал да убие заподозряния за масовото убийство

...
Неизвестен нападател се опитал да убие заподозряния за масовото убийство
Коментари Харесай

Жажда за отмъщение! Опитаха да убият терориста, окървавил Крайстчърч

Неизвестен нападател се опитал да убие заподозряния за всеобщото ликвидиране в Нова Зеландия, 28-годишния австралиец Брентън Тарант, преди да се яви пред съда, оповестява The New Zealand Herald, съобщи Блиц.

``
реклама

Нападателят е бил спрян при опит да влезе в съда. Той е носил нож и е декларирал, че желае да убие Тарант. " Какво по дяволите се случва тук ", споделил той. В съда бяха допускани единствено упълномощени публицисти. По-рано през днешния ден 28-годишният Тарант се яви пред съда, където му беше повдигнато едно обвиняване в ликвидиране. Той ще остане в ареста до 5 април. Очаква се да му бъдат повдигнати и други обвинявания.

Службите в Нова Зеландия оповестиха, че нападателят, който мазета десетки мюсюлмани, е възнамерявал да продължи с офанзивите, само че е бил спрян от полицията. Междувременно стана ясно, че доброволният фонд, основан за набиране на пожертвования в поддръжка на потърпевшите от терористичните набези против две джамии в новозеландския град Крайстчърч, е събрал над 2,7 милиона новозеландски $.

По обвиняване за нападенията са задържани двама мъже и една жена. Единият от тях е 28-годишен австралиец, който към този момент бе изправен пред съда и арестуван под стража до 5 април. Другите двама към този момент са в следствения изолатор. Полицията заяви, че се обяснява тяхното съучастие в нападенията.

Най-малко шестима пакистанци са починали при вчерашното нахлуване против джамии в новозеландския град Крайстчърч, заяви през днешния ден външният министър на Пакистан. Шах Махмуд Куреши сподели, че управляващите в Крайстчърч пробват да схванат дали още трима пакистанци, които са в неопределеност от петък, не са измежду жертвите. Шестима палестинци са починали при атентата по данни на палестинското външно министерство. Египетското посолство в Нова Зеландия осведоми за гибелта на четирима египтяни. Бангладеш удостовери за гибелта на двама свои жители при терористичната офанзива. Още трима са в неопределеност. Най-малко 49 души починаха и десетки бяха ранени при нападенията против две джамии, осъществени от 28-годишен австралиец.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР