Неизлечимо болна белгийка е била евтаназирана чрез задушаване с възглавница

...
Неизлечимо болна белгийка е била евтаназирана чрез задушаване с възглавница
Коментари Харесай

Лекар "евтаназира" жена с възглавница в Белгия

Неизлечимо болна белгийка е била " евтаназирана " посредством задушаване с възглавница от доктор, откакто смъртоносните медикаменти, които тя поискала да ѝ бъдат приложени, с цел да постави непринудено завършек на живота си, се оказали незадоволителни, оповестяват белгийските медии.

Местните медии Sud Info и RTL оповестиха, че 36-годишната жена от община Оупейе в Лиеж е избрала да се подложи на евтаназия през март 2022 година, единствено няколко месеца откакто е била диагностицирана с неизлечимо раково заболяване и откакто положението ѝ се е влошило съществено.

Процесът - който е легален в Белгия - е включвал посещаване на доктор и две медицински сестри в дома, който дамата е споделяла със брачна половинка си и дребната си щерка, с цел да следят процедурата. Членовете на фамилията на дамата напущат дома, защото не желаят да станат очевидци на гибелта на обичания си човек.

Според Sud Info обаче процесът не е протекъл по проект. Когато коктейлът от медикаменти не постигнал стремежи резултат, лекарят сякаш употребявал възглавница, с цел да удуши дамата и да постави завършек на живота ѝ. При аутопсията са открити следи от задушаване, оповестява 7sur7.

" Това, което се случи, не е евтаназия ", споделя белгийският политик и доктор Жак Броти пред RTL Info. " Подобно определение на тази ужасна обстановка обезценява жеста на евтаназията, който съпровожда индивида до края без болежка. "

От 2023 година евтаназията е законна в страните от Европейски Съюз Белгия, Люксембург, Нидерландия и Испания, а в Португалия се чака да бъде регламентирана.

Партньорът и детето на умрялата жена са подали цивилен иск против медицинските експерти, за които се твърди, че са взели участие в провалената процедура, заяви Sud Info. Рено Молдер-Пиер, юрист, представляващ фамилията, съобщи, че опечалените не желаят " тежки наказания ", само че добави, че " в случай че има правила, то е, с цел да не се трансформират болничните стаи в местопрестъпления, където може да се направи всичко ".

Серж Дуен, от името на лекаря в центъра на случая, съобщи посредством Sud Info, че " медицинските сестри са били смутени и са се обадили на лекаря, моя клиент ", като добави, че " той единствено е инжектирал артикули, с цел да облекчи страданията на пациента ".

Случаят продължава да се проверява.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР