Неидентифицирани самолети нанесоха удари по цели в Сирия близо до

...
Неидентифицирани самолети нанесоха удари по цели в Сирия близо до
Коментари Харесай

Неидентифицирани самолети удариха иракски милиции подкрепени от Иран в Сирия

Неидентифицирани самолети нанесоха удари по цели в Сирия близо до границата с Ирак в петък, при което за починали осем подкрепени от Иран представители на иракски милиции, обявиха сирийски деятели и двама иракски представители, нахлуване, което идва на фона на възходящото напрежение сред Съединени американски щати и Иран, оповестява АП.

Сирийската обсерватория за правата на индивида съобщи, че самолетите са ориентирани към позиции, принадлежащи на проирански милиции в региона на Букамал, покрай границата с Ирак. Организацията, основана във Англия, която документира войната в Сирия посредством мрежа от деятели, съобщи, че самолетите са блъснали разнообразни цели, хранилища за оръжие и транспортни средства , принадлежащи на милициите.

Иракски чиновник по сигурността и различен чиновник от подкрепяните от Иран иракски милиции, известни като Народните сили за готовност , обявиха, че бойните самолети са блъснали две транспортни средства, пренасящи ракети от сирийската страна на границата . Ударът най-вероятно е осъществен от израелски бойни самолети , изясняват те.
 Нетаняху заплаши с съдбоносен удар, в случай че Иран нападне Израел
Нетаняху заплаши с съдбоносен удар, в случай че Иран нападне Израел

Всеки, който ни нападна, ще получи съдбоносен удар

Израелската войска и Пентагонът не дават мнения по отношение на офанзивата в Сирия.

Иракските чиновници дефинираха осемте жертви като бойци на иракската милиция, до момента в който Обсерваторията единствено съобщи, че осемте не са сирийци. Броят на починалите може да се усили , защото има и ранени , някои от които са в тежко положение .

През последните години Израел неведнъж е нанасял удари по свързани с Иран цели в Сирия и предизвестява против всяко непрекъснато наличие на Иран на границата.

Съединени американски щати извърши военни удари в региона на 29 декември , при което умъртви 25 членове на подкрепяна от Иран иракска милиция в отговор на ракетно нахлуване на военна база в Ирак, при което беше погубен американски контрагент. Съединени американски щати упрекнаха за това нахлуване подкрепяната от Иран иракска милиция.
 Сирия е
Сирия е " безусловно солидарна " с Иран и правото му на отговор на експанзията на Съединени американски щати

Съединени американски щати били отговорни за разпалването на спорове в Близкия изток

Въздушните удари са дни след удара на Съединени американски щати, койото умъртви иранския военачалник Касем Солеймани, което провокира гневни апели за възмездие и ескалация на напрежението до ръба на война сред двете страни.

Иран реагира като стреля с ракети по венни бази с американски войски в Ирак. Оттогава и двете страни алармираха, че се отдръпват от по-нататъшна ескалация , само че напрежението остава високо и районът е на ръба на война.

На фона на възходящото напрежение съветският президент Владимир Путин направи рядко посещаване в Сирия тази седмица за диалози с президента Башар Асад в Дамаск. Русия е основен съдружник за Асад, като предлага решаваща военна и политическа поддръжка през цялата революция.

Районът, ударен в петък, е основен за сухопътния кулоар за Техеран , който свързва Иран през Ирак и Сирия през Ливан. Докладът на обсерваторията твърди, че Путин е уведомил Асад по време на визитата си за желанието на Съединени американски щати да " затвори " сухопътния кулоар вечно .
 Американски войски се отдръпват от 2 бази в Хасака
Американски войски се отдръпват от 2 бази в Хасака

Сирия: Американският режим е виновен за всички последици от безразсъдната си политика и арогантност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР