Неидентифицирани нападатели убиха 40 души и раниха 33 при нападение

...
Неидентифицирани нападатели убиха 40 души и раниха 33 при нападение
Коментари Харесай

Четиридесет загинали при нападение срещу армията и доброволци в Буркина Фасо

Неидентифицирани нападатели убиха 40 души и раниха 33 при нахлуване против армията и доброволческите сили за отбрана в северната част на Буркина Фасо, се споделя в изказване на държавното управление, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Нападението е осъществено в събота в село Аорема покрай град Уахигуя в Северния район, близо до Мали - регион, превзет от ислямистки групировки, свързани с " Ал Кайда " и " Ислямска страна ", които от години неведнъж са правили набези.

Шестима бойци и 34 членове на доброволните отбранителни сили бяха убити при нападението в събота, се споделя в изказването. Правителството предизвиква цивилните жители да се причислят към локалните отбранителни сили, с цел да се опита да приключи продължаващото към този момент осем години принуждение, при което починаха хиляди и милиони бяха принудени да изоставен домовете си.

Размириците в Буркина Фасо провокираха два преврата през предходната година, осъществени от военните, които дадоха обещание да си върнат контрола над страната, само че не съумяха да спрат нападенията.

Размириците в района започнаха в Мали през 2012 година, когато ислямистите се възползваха от сепаратистко въстание на туарегите. Оттогава насилието се популяризира в прилежащите Буркина Фасо и Нигер и заплашва да дестабилизира още повече прилежащите страни.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР