Неграмотниците действат като корпус за бързо реагиране. Така действат и

...
Неграмотниците действат като корпус за бързо реагиране. Така действат и
Коментари Харесай

Татяна Дончева за промените в НПК: Неграмотниците действат като корпус за бързо реагиране

Неграмотниците работят като корпус за бързо реагиране. Така работят и популистите, изключително когато обстановката в страната с нещо ги подкрепя. Това съобщи пред БНР Татяна Дончева – водач на "Движение 21 " и юрист по наказателни каузи, в коментар за признатите през днешния ден от Народното събрание промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които гласят, че отпада съкратеното правосъдно разследване за умишлени убийства, само че не и за тежка телесна щета.

Тези промени бяха не просто признати под напън, а те бяха признати под инспириран напън. Има няколко от сериозните политически обединения, които имат интерес локалните избори да се организират върху различен декор. Без подобен декор някои претенденти няма да има защо да приказват, изрече мнението си Дончева в изявление за БНР.

Тя добави: "Когато страната се ръководи от хора, прочели една книга - за Винету, няма какво друго да очакваш ".

По думите ѝ по времето на настоящия основен прокурор Сотир Цацаров са наказани 31 хиляди лица. По време на Борис Велчев като основен прокурор са наказани 48 хиляди лица – 1/3 повече, без съществуване на Специализиран съд и каквото и да било друго, добави тя и попита какво е обяснението за това: "Правят се шумящи мероприятия, издевателства се върху най-ниските инстинкти в хората, само че никога не се търси успеваемост, не се търси тъкмо и еднообразно използване на закона ".

Някой направи ли си труда по отношение на тези промени да види дали е демократична наказателната ни политика и какви присъди се дават, попита също Татяна Дончева и изрече мнение: "Дори да се отстрани съкратеното произвеждане, никой не подсигурява, че всички ще получават доживотни присъди. Има някаква мярка, която се създава в практиката – за кое по какъв брой се дава. Ако някой счита, че 20 години в пандиза не разсипват индивида физически и душевен, той просто не е бил там. Това са ограничения, които се взимат за основаване на неуравновесеност, без безусловно никакво обсъждане, без никакви доводи и причини...Задължение на политиците е, изключително когато пипат тази материя, да помислят добре ".

Като сложите следващата порция каузи в Специализирания съд, какво мислите, че ще се реализира - сложи още един въпрос юристът.

Много сме надалеч от правовата страна, безапелационна бе Татяна Дончева и по случая "Полфрийман " и желаното преразглеждане на делото от страна на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР