Негово Величество цар СимеонII посрещна младежи от Северна Македония и

...
Негово Величество цар СимеонII посрещна младежи от Северна Македония и
Коментари Харесай

Деца от Северна Македония и България се срещнаха със Симеон Сакскобургготски

Негово Величество цар СимеонII посрещна младежи от Северна Македония и България в двореца Врана. Посещението бе част от 5-дневния престой на децата в Копривщица и София, финансиран от доктор Милен Врабевски.

 

Последният цар на България поздрави децата и им пожела постоянно да бъдат единни и другарски настроени едни към други – тъкмо, както ги вижда и сега. Негово Величество Симеон Сакскобургготски получи и специфичен подарък  за спомен от групата – картина, изобразяваща архитектура от град Битоля. 

 

Симеон II насочи поздравления и към уредниците от Фондация Българска Памет за старта на социално-информационната акция “От двете страни на границата ”.

 

Инициативата цели да насочи публичното внимание към нуждата от ангажирана държавна политика в посока добросъседство и другарство сред България и Северна Македония и да покаже, че от дълго време е пристигнало времето за дипломация, единодушие и другарство сред братските страни в името на светлото бъдеще на младото потомство, в името на общата история, корени и просвета.

 

След срещата с Царя, младежите разгледаха двореца, оранжериите и парка, а в края на визитата си поставиха венец на гроба на Цар Борис III от името на Фондация Българска Памет.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР