Негово светейшество Патриарх Неофит отслужи празнична литургия в църквата Св.

...
Негово светейшество Патриарх Неофит отслужи празнична литургия в църквата Св.
Коментари Харесай

Светла радост пожела на християните патриарх Неофит

Негово светейшество Патриарх Неофит отслужи празнична литургия в църквата " Св. Неделя " на Велики четвъртък - най-важния ден от Страстната седмица.

" На Велики Четвъртък е загатна за Тайната вечеря на Господ Иисус Христос. Там беше този, който отдаде себе си за нашите провинения и ни направи рожби Божии. Благодаря ви, че се трудите през тези дни да влезем всички в насладата на нашия избавител. За доста години. Бог да ви оказва помощ на всички, които честват днешния ден. Светла наслада ", сподели Негово Светейшество патриарх Неофит.

На Велики четвъртък се напомня Тайната вечеря, на която е открито тайнството причестяване. На тази вечеря Христос е завещал новата заповед за обич към всички.

Още рано сутринта хиляди миряни се стекоха в храмовете, с цел да възпламенят свещ. А на площада до църквата националния омбудсман Мая Манолова боядиса 1000 яйца с деца в помощ и за наслада на възрастни и небогати хора.

По-късно в 18.00 часа патриарх Неофит ще вземе присъединяване и в Последованието на 12-те евангелия в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР