Негово Светейшество папа Франциск отправи приветствие към българския народ два

...
Негово Светейшество папа Франциск отправи приветствие към българския народ два
Коментари Харесай

Папа Франциск с приветствие към българския народ преди посещението си у нас

Негово Светейшество папа Франциск насочи одобрение към българския народ два дни преди визитата си у нас.
 
Във видеообръщение Светият отец отбелязва великото дело на светите братя Кирил и Методий , слага акцент и върху идната среща с Негово Светейшество българския патриарх Неофит.
 


В приветствието си към българите папа Франциск акцентира, че неговото апостолическо пътешестване в България, което ще се организира в интервала 5-7 май, ще мине под мотото " Мир на земята ". Това е заглавието на енцикликата, написана през 1963 година от папа Йоан XXIII или така наречен Български папа - Анджело Ронкали. Той прекарва съвсем 10 години в София като апостолически легат и открива връзки на почитание и любов с българския народ, които не престават и до през днешния ден, декларира във видео обръщението си папа Франциск.
 

" Скъпи братя и сестри от България,
 
С Божията помощ след няколко дни ще бъда сред вас. Да дойда в България, за мен и за моите сътрудници ще бъде едно поклонничество под знака на вярата, на единството и на мира. Защото вашата земя е татковина на очевидци на вярата, още от времето, когато светите братя Кирил и Методий са разпространявали там Евангелието. Техният труд бе доста потребен, който донесе доста плодове и в сложните моменти на предишния век. Много пъти това бе повтаряно от Свети Йоан Павел II, който работи толкоз доста, с цел да може Европа да преоткрие освободителната мощ на Христа и с цел да може да диша още веднъж и с двата си бели дроба. По неговите стъпки ще имам достойнството да се срещна с Негово Светейшество Патриарха и Светия Синод на Българската православна черква. Заедно ще покажем желанието да следваме Господа Исуса по пътя на братското общение сред всички християни.  1/24  2/24  3/24  4/24  5/24  6/24  7/24  8/24  9/24  10/24  11/24  12/24  13/24  14/24  15/24  16/24  17/24  18/24  19/24  20/24  21/24  22/24  23/24  24/24 Скъпи мои,
 
Цялото мое поклонничество ще мине под знака на загатна за Светия Отец Йоан XXIII, който за съвсем десетте години, прекарани в София като апостолически легат, откри с вашия народ връзки на почитание и на любов, които не престават и до през днешния ден. Той бе човек на вярата, на общението, на мира. Затова избрах като мото на визитата заглавието на неговата историческа енциклика " Pacem in terris " - Мир на земята. Бих желал да ви помоля да ме придружавате с вашата молитва. Благодаря! Бог да даде мир и благополучие на България! "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР