Неговата идея беше да търгува с 14-годишното междупартийно обещание да

...
Неговата идея беше да търгува с 14-годишното междупартийно обещание да
Коментари Харесай

Крахът на HS2 може да се почувства като предсказуемо предателство, тъй като Риши Сунак отменя влаковете на бъдещето

Неговата концепция беше да търгува с 14-годишното междупартийно заричане да достави нова линия до града - той опровергава - за поредност от по-малки районни и локални връзки, употребяващи 36 милиарда английски лири, спестени от HS2.

Гневът и ужасът, които посрещнаха новината, от индустриални групи до някогашни министър-председатели, бяха предстоящи. < /p>

Историята на HS2 с преразход и неприятно ръководство може да го направи сложен за обичане, само че без значение дали министър председателят го харесва или не, има политически и бизнес консенсус на север от Бирмингам, че е било от решаващо значение за непрекъснато превъзмогване на разделянето в продуктивността сред север и юг.

Сунак може би щеше да се чуе по-добре, в случай че новият му проект Network North не беше вторият железопътен проект за северна Англия от толкоз години. (Знаете какво споделят, чакате епохи за транспортен проект, след което се появяват двама.)

Когато Борис Джонсън ампутира източния крайник на HS2 до Лийдс през 2021 година, това беше направено под прикритието на Интегрирания Железопътен проект за Севера и Средните земи, обещаващ 54 милиарда английски лири за локални и районни транспортни планове.

HS2 до Манчестър е преустановен в интерес на „ Network North “

Ако това звучи познато, част от детайлностите също бяха, в това число заричане за електрифициране на линията TransPennine.

Объркващо е, че проектът на Сунак също включва планове, изключени преди две години, в това число електрификация на съществуващата линия до Хъл.

Малка консултация също може да е помогнала.

Документът от 40 страници, оповестен бързо от Министерството на превоза малко след речта на премиера, има мирис на хотелската фотокопирна машина за това и има отчети, че Network Rail въобще не е съветвана.

Прочетете повече:
HS2: Какво следва за превоза на север?
Разкритието за HS2 може не е по-разрушителен за премиера

Министърът на превоза Хю Мериман пази позицията си по отношение на премахването на северната връзка на HS2 с Манчестър

Тези локални планове без подозрение ще бъдат добре пристигнали. Брадфорд от дълго време е зарязан като последна спирка, плачеща за новата гара за £2 милиарда и към този момент е обещана през линията.

Случаят на съотношението цена-качество за тези планове също ще бъде по-лесен за осъществяване, като се има поради тяхната относителна цена и какъв брой необработен капацитет има в северните градове.

Това също може да не е последната дума за HS2.

Анди Бърнам, кметът на Голям Манчестър, подлага на критика метода, по който той счита, че градът е третиран

Неговите поддръжници ще се борят настойчиво, с цел да подсигуряват, че законодателната рамка оцелее, позволявайки на лейбъристите да съберат частите, в случай че завоюват идващите избори.

За да им се опълчват и да трансформират Законопроектът HS2, който сега е в Народното събрание, Сунак ще се нуждае от поддръжката на към 60 членове на Северната изследователска група от депутати, чиято цена ще бъде превръщането на неразбираемото заричане за железопътна линия изток-запад от Ливърпул до Хъл в съответни проекти.

< p> Отвъд Уестминстър също ще има цена. Навикът на Sunak да анулира индустриалната политика за краткосрочна изборна облага може единствено да подкопае доверието в Обединеното кралство.

HS2 удари буферите седмици след петгодишно облекчение на последователното унищожаване на новите електрически транспортни средства, напуснало автомобилните колоси Форд намерено подлага на критика, а доста други се чудят къде са застанали.

Щракнете, с цел да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Неуспехът да се дефинира реалистична цена през предишния месец, не генерирайки нов потенциал, направи същото с енергийната промишленост.

За хората в Манчестър, качващи се в трамваите, до момента в който консервативните делегати изтичат от град, в който нови небостъргачи се издигат над останките от минали индустриални слави, HS2's гибелта може да се почувства като предвидимо изменничество.

За бизнеса и вложителите, изкушени да се причислят към тях, това може да е сигнал за страна, която няма нито упоритостта да възнамерява бъдещето, нито волята да се придържа към проект, когато прави.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР