Негативната серия на отбора на Ница продължи и тимът отстъпи

...
Негативната серия на отбора на Ница продължи и тимът отстъпи
Коментари Харесай

Негативната серия на Ница пордължи

Негативната серия на тима на Ница продължи и отборът отстъпи с 1:2 на собствен терен на Клермон в среща от 32-ия кръг на френската Лига 1. И до момента в който през седмицата червено-черните изгубиха със същия резултат след продължения от Базел и сложиха завършек на фантазиите си за европейски триумф, през днешния ден провалянето ги остави на 7 точки от местата за връщане в евротурнирите. Отборът на Дидие Дигар няма победа към този момент в седми следващ мач във всички шампионати.

На другия полюс е тимът на Клермон, за който това е историческа четвърта поредна победа. Никога от влизането си в Лига 1, този тим не е подреждат четири сполучливи мача един след различен. С днешните три точки събират 46 и се подреждат на 9-о място.

Мохамед Шам откри резултата за гостите от Клермон Феран в 37-ата минута, само че четири по-късно голмайсторът на домакините Гаетан Лаборде изравни. Домакините пробваха да стигнат до преимущество след почивката, само че не сблъскаха с добре проведената игра на съперника. Седем минути преди края Саид Кауи обезпечи триумфа на гостите.

Троа направи 2:2 при гостуването си директния съперник за оцеляване Нант. За домакините този резултат, който пристигна в последните секунди, е повече от добър, тъй като разликата от 10 точки сред двата тима се резервира. Макар да се виждаше победител след тъкмо изпълнена дузпа от Уилсон Одобер във втората минута на добавеното време. Съдията Жереми Пиняр трябваше да се съветва с ВАР край страничната линия, с цел да даде дузпата за гостите. Но още в ответната офанзива Нант стигна до тъждество 2:2 с точния изстрел на резервата Еван Гесар. Троа и Аячо имат по 22 точки на 18-о и 19-о място, само че изостават на цели 10 от Нант, Брест и Страсбург, които са тъкмо над тях.

В различен конфликт покрай дъното на остров Корсика локалният Аячо и Брест не си вкараха голове – 0:0. Домакините трябваше да играят с човек по-малко в последните 30 минути, откакто Йоан Тужгар беше отхвърлен с червен картон, само че въпреки всичко останаха единствено с точка, която е първа за тях от 6 мача насам.

В ранния мач от днешния ден Страсбург завоюва с 2:0 като посетител против Реймс. Още преди приключване на първата минута Хабиб Диало даде задатък в интерес на гостите, които записаха следващи победи за първи път през акцията. В 37-ата минута Диало още веднъж прати топката във вратата на домакините и даде успокоение за " бяло-сините ", които излизат на 15-то място в Лига 1 с актив от 32 точки. Реймс заема осма позиция досега с 47 точки по-късно проваляне.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР