Нефтохимик 2010 Бургас направи важна крачка към титлата в Ефбет

...
Нефтохимик 2010 Бургас направи важна крачка към титлата в Ефбет
Коментари Харесай

Нефтохимик на крачка от титлата след втора победа над Хебър

Нефтохимик 2010 Бургас направи значима крачка към купата в Ефбет Супер Волей за сезон 2022/2023, откакто във втори заключителен мач против настоящите първенци от Хебър Пазарджик записа триумф с 3-1. След трагична победа в първия край във вторник (3-2), през днешния ден бургазлии не позволиха да се стигне до тайбрек и затвориха мача в четири гейма.

Така състезателите на Атанас Петров са на победа от купата, защото се играе до три победи от пет мача. Серията продължава в събота, 29 април в Пазарджик, когато Тигрите одобряват Нефтохимик от 18:30 часа, оповестява формалният уебсайт на НВЛ.

Домакините от Нефтохимик 2010 стартираха по-добре в първия сет, повеждайки при 6-2. Действащите първенци от Хебър Пазарджик обаче съумяха да намерят своя темп, притискайки противника “до стената ” след 7-7. Бургазлии успяваха да “дръпнат ” с по две точки в резултата през целия гейм, като състезателите на ст. треньор Атанас Петров съумяха да покажат повече точност в основните моменти и отвориха мача в своя изгода след 25-23.

И вторият гейм стартира с игра на “котка и мишка ” сред двата отбора, като първи тимът на Нефтохимик съумя да вземе лек превес при 9-7. Домакините съумяха да задържат точковата разлика в своя изгода до края на гейма, печелейки го при 25-20, и приближавайки се до успеха. Отговорът на актуалните първенци обаче не закъсня. В третия гейм те изцяло направляваха протичащото се на терена. Пазарджиклии започнаха стремително след 3-0 и по този начин и не дадоха опция на своите съперници да заемат лидерската позиция, трупайки в актива си точка след точка за 25-16.

Благодарение на мощен сервис, Нефтохимик още веднъж взе самодейността при започване на четвъртия гейм (9-7). Въпреки това Хебър съумя да изравни при 15-15, само че с Аксел Трухчев на линията за начален сервис, бургазлии още веднъж се оказаха в печеливша позиция. Подкрепяни от своите почитатели, домакините съумяха да се поздравят с крайния триумф след 25-21.

За равностойния дуел приказват и цифрите след края на мача - Хебър приключи малко по-добре в офанзива: 43 на 40 и на блок: 8 на 4. Нефтохимик пък се показа по-успешно на сервис с 10 на 8 аса. Бургазлии още веднъж бяха тимът, позволил по-малко неточности: 30 на 37 за Хебър. Над всички още веднъж беше Матей Михайлович от Нефтохимик, който приключи със 17 точки. 16 добави съотборникът му Аксел Трухчев. С тъкмо толкоз (16) се отличи и топ реализаторът на Хебър Джулио Саби.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР