Неформалната група граждани Руснаци, украинци, белоруси и сърби заедно против

...
Неформалната група граждани Руснаци, украинци, белоруси и сърби заедно против
Коментари Харесай

Протест в Белград заради Сергей Лавров: Благодарим ви, комшии!


Неформалната група жители " Руснаци, украинци, белоруси и сърби дружно срещу войната " стачкува срещу плануваното визитата на Сергей Лавров в Сърбия, което в последна сметка бе анулирано, оповестява вестник " Аваз ".

Групата  проведе  през днешния ден митинг пред  президентството в Белград  по отношение на предстоящото посещаване на министъра на външните работи на Русия  Сергей Лавров, заяви Анадолската организация. 

Събраха се десетина жители, които носеха афиш " В Хага, а не в Белград ", както и надписи " Благодарим ви, комшии, спасихте Сърбия от срама ", на който бяха изобразени  черногорското, македонското и унгарското знаме.

Организаторите обявиха, че са се отказали по-голям митинг, тъй като Лавров е отменил визитата, а един от представителите на групата - Чедомир Стойкович, съобщи, че през днешния ден Сърбия има причина да чества, защото " представителят на пропагандата на военни закононарушения и експанзия в Украйна " не е дошъл в Белград с помощта на поддръжката, която са оказали на  свободния народ на Сърбия другарските прилежащи страни. 

Той сподели, че би било нездравословно, в случай че Лавров бе дошъл, защото тази страна би се посочила като страна, за която закононарушението в Украйна е задоволително и това би било  " пръст в очите " на украинските бежанци.

Стойкович  добави, че задачата на протеста  е била  да се покаже, че в Сърбия  живеят хора, които се борят  за същинските полезности, които означават скъсване " с престъпния режим на Владимир Путин и  по-бързо присъединение към Европейски Съюз ".

На няколко  пъти жители се опитаха  да  беседват с тази група, а те малко им отговаряха, цивилна полиция от самото начало присъстваше на мястото на митинга, отбелязва изданието.

Докато продължаваше протестът, сръбският президент Александър Вучич разговаряше с посланика на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР