Недоволството на гръцките граждани спрямо правителството се повишава, сочат данни

...
Недоволството на гръцките граждани спрямо правителството се повишава, сочат данни
Коментари Харесай

Проучване: Гърците все по-недоволни от правителството

Недоволството на гръцките жители по отношение на държавното управление се покачва, сочат данни от социологическо изследване, представено от гръцкия в. „ Та неа “.

Един от двама допитани намират държанието на държавното управление за надменно.

Според изследването, осъществено от социологическата организация „ Алко “, недоволството на интервюираните във връзка с държавното управление се е повишило на 52 % през ноември по отношение на 46 % през септември.

На въпроса дали държанието на държавното управление е надменно 55 % от участниците дават отговор позитивно, а 35 % негативно. Десет % нямат съответно мнение по питането.

Негативният отговор взима превес във връзка с метода, по който ръководещите се оправят с последните събития в Близкия изток, като 43 % от запитаните не имат вяра, че позицията на държавното управление служи на сигурността и интереса на страната, а 40 % имат противоположно мнение. Несигурни в отговора си са 17 % от участниците.

Близо месец и половина след избирането на Стефанос Каселакис за нов водач на главната опозиционна партия в страната СИРИЗА резултатите от изследването демонстрират, че 54 % от всички гласоподаватели считат избора на Каселакис за минус на партията, а 21 % за преимущество на партията.

Данните от изследването означават придвижване на гласоподавателите от ръководещата консервативна партия „ Нова народна власт “ и лявата СИРИЗА към останалите партия, предава Българска телеграфна агенция. Най-голямо приключване на гласоподаватели от двете партии има към лявоцентристкото придвижване ПАСОК.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР