Недоволство сред хотелиерите, настанили бежанци. Те все още не са

...
Недоволство сред хотелиерите, настанили бежанци. Те все още не са
Коментари Харесай

Хотелиери се оплакват от орязани пари за настанени бежанци

Недоволство измежду хотелиерите, настанили бежанци. Те към момента не са получили цялостния размер на помощта от страната.

В хотела на Олег Костадинов са настанени 260 бежанци. " Получили сме 90% от декларираната сума за помощ. Не знаем каква е методологията, по която се пресмята и къде можем да сме позволили неточност. Няма връзка с страната ", изясни той. 

На различен от хотелиерите, приютили бежанци са изплатени едвам 50% от декларираните средства, а той е в незнание за какво не е цялата сума.

" Туристическият налог е заплатен, всичко е платено. Когато на нас ни заплащат, излизат по-малко нощувки от действителните, които сме показали ", изясни той.

Не считаме, че има злоупотреби с настаняването на украински бежанци в родните хотели. Това мнение изрази пред NOVANEWS Бранимир Миланов от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. По думите му даже и да има сходни случаи, те не са в размерите, които страната показва.



„ Според нас няма непозволени настанявания. Необходими са инспекции и нещата да се уточнят. Говори се за към 3700 „ мъртви души ”, двоумя се да е тъкмо по този начин. Ако въпреки всичко се открият извършители, асоциацията ще реши по какъв начин да бъдат глобени ”, изясни той.

Хотелиери желаят анулация или понижение на туристическия налог

Миланов разяснява още, че огромна част от хотелиерите не са получили средствата от страната за настаняването на бежанците.

„ За настанените през цялото време украинци по родното Черноморие хотелиерите не получават средствата, които би трябвало да получат в точния момент. Около 40% от помощите са изплатени по Южното Черноморие, в Златни пясъци да вземем за пример процентът е малко по-голям. Проблемът е, че има избрани периоди за настаняването и грижата за тези хора, като изтече не е ясно какво ще се случва с тях ”, добави Бранимир Миланов.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР