Недоверието е много голямо, на днешната среща форматът не се

...
Недоверието е много голямо, на днешната среща форматът не се
Коментари Харесай

Таков: Все още не е намерен вариант за разрешаване на ситуацията в СОС, недоверието е много голямо

Недоверието е доста огромно, на днешната среща форматът не се промени, не е открит по-широк консенсус да се търсят разновидности за разрешаване на обстановката в Столичния общински съвет (СОС).

Това разяснява общинският консултант от МК " Българска социалистическа партия за България " Иван Таков след срещата за диалози за намиране на решение, с което да се излезе от спешната обстановка в СОС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещите за диалози, в които общинските съветници търсят решение за превъзмогване на рецесията в Столичната община продължиха и през днешния ден, откакто на 11 януари още веднъж не съумяха да изберат ръководител на съвета.

Ние дойдохме, с цел да говорими по значимите въпроси за софиянци, уточни Таков и добави, че от Българска социалистическа партия не са спрели да работят, като са създали среща със синдикатите за проблемите със заплащането и работното време на водачите на градския превоз, както и всички чиновници там. По думите на Таков преди повече от месец са желали чуване на съществени сдружения, които са свързани със системите за действие на града. Общинският консултант от Българска социалистическа партия уточни, че към момента нямат отговор на нито един от поставените въпроси.

Таков съобщи, че за Българска социалистическа партия ротационен ръководител на СОС не стои на дневен ред. По време на срещата бяха казани имена и информации, за които имаме прекомерно огромни политически и идеологически разлики, сподели още Таков. По думите му Българска социалистическа партия имат предложение за ръководител, което не престават да поддържат и това е общинският консултант Диана Тонова.

Предсрочни избори за общински съветници са вероятен вид за разрешаване на тази обстановка, съобщи Таков. Той сподели още, че по време на срещата са сложили и въпроса за бюджета на столицата. По думите му до момента практиката в СОС за приемане на бюджет не е добра, тъй като се е давал в последния миг. Сега споделиха, че методът ще е различен, само че следва да забележим, сподели още Таков.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия съобщи, че няма да вземат участие в срещата в 14:00 часа, тъй като за тях тя е безпредметна. " В петък се сетили, че във вторник тази седмица изтича следващият период, което се оказа, че не е по този начин ", уточни Таков. Той добави, че за това не е належащо решение на СОС, а и те нямат болшинство за избор на ръководител на СОС, както и за непрекъснати комисии, които би трябвало да прегледат подобен отчет, с цел да може да бъде признат, изясни още той.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР