Недовършена и изоставена телевизионна кула беше разрушена в събота в

...
Недовършена и изоставена телевизионна кула беше разрушена в събота в
Коментари Харесай

Рухна втората по височина тв кула в Русия ВИДЕО

Недовършена и изоставена телевизионна кула беше разрушена в събота в съветския град Екатеринбург. Тя рухна зрелищно като част от проектите за реконструкции  в града преди международното състезание по футбол, което ще се организира тази година в Русия.

Тв кулата беше разрушена макар митингите на локалните поданици, които считат, че високата сграда към този момент се е трансформирала в знак на града. Последно на 23 март сутринта няколко съперници на разрушаването на оборудването се изкачиха до върха му, развяха съветското знаме, а един от тях по-късно скочи с парашут оттова. Другите трима останаха горе 9 часа.

Кулата, която е трябвало да бъде втората по височина в Русия със своите 360 м (след Останкино), в никакъв случай не е била употребена по предопределение. Издигането ѝ стартира през 1983 година, главната ѝ част е издигната през 1986-89 година Строителството ѝ стопира през 1991 година с рухването на Съветския съюз. Остава незавършена на 220-ия метър. Тя последователно се трансформира в желано място за търсачи на мощни чувства, доста хора губят там живота си през годините. Според някои данни починалите са 11.

Имало е доста планове по какъв начин да се преострои кулата, никой от тях не се осъществя. На мястото ѝ в този момент се възнамерява да се построи спортно-развлекателен комплекс.

Източник clubz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР