Недостигът на средства за борба с маларията е главна причина

...
Недостигът на средства за борба с маларията е главна причина
Коментари Харесай

Маларията става все по-опасна - заради липса на пари

Недостигът на средства за битка с маларията е основна причина за прекъсването на напредъка в противодействието на това заболяване. Вместо нужните 6,5 милиарда $ за тази цел, през 2016 година са ориентирани едвам 2,7 милиарда. Данните са от оповестения в годишен отчет на Световната здравна организация (СЗО).
От СЗО акцентират, че през предходната година в 91 страни по света са регистрирани 216 милиона случая, което е нарастване с 211 милиона случая по отношение на 2015 година. От заболяването са умряли към 445 хиляди души - съвсем толкоз, колкото година по-рано.
От СЗО припомнят, че в Африка са към 90% от всички случаи на заболяване и гибел. В 15 страни, които са южно от Сахара, са 80% от всички тези случаи. Авторите на отчета акцентират, че най-ефективния метод за битка е потреблението на защитна мрежа против комари по време на сън.
Маларията е остро инфекциозно заболяване, което придвижват комарите от рода anopheles. То се провокира от един от типовете паразитни плазмодии. Най-разпространените от тях са plasmodium vivax и plasmodium falciparum (най-смъртоносния вид).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР