Недостигът на жива сила и артилерийски боеприпаси пречи на Въоръжените

...
Недостигът на жива сила и артилерийски боеприпаси пречи на Въоръжените
Коментари Харесай

Politico: Пред Русия се отваря прозорец на възможности на фронта заради проблемите на ВСУ

Недостигът на жива мощ и артилерийски муниции пречи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да провеждат ефикасни отбранителни интервенции – и пред Русия на фронта се отваря " прозорец на благоприятни условия ". Това предизвести полският боен анализатор Конрад Музика пред изданието Politico, предава " Фокус ".

По думите му този " прозорец " ще продължи до края на лятото или началото на есента заради неспособността на Украйна да се пази дейно. В дълготраен проект тази обстановка ще помогне на съветската войска да реализира триумфи на бойното поле доста по-бързо.

Сред посочените неточности на военните на Киев изданието отбелязва бавния старт на построяването на отбранителни укрепления преди упования напън от Русия напролет или лятото, както и неуспеха да се преодолее задънената улица към законопроекта за мобилизацията.

" На Украйна липсват освен муниции и оръжия – приливът на родолюбив жар, който имаше в центровете за набиране на доброволци, понижа, до момента в който войната навлиза в третата си година. Украйна в този момент се бори да набира хора за бойното поле ", написа изданието.

Украинските управляващи са в спор по отношение на това дали да убеждават или принуждават хората да се записват в армията на фона на избягването на военна работа и се опасяват от политически последствия, в случай че изберат второто. Законодателството за готовност е заседнало в Народното събрание от месеци, а президентът Володимир Зеленски, Народното събрание и Министерството на защитата не престават да си трансферират отговорността. Но " часовникът тиктака ", предизвестяват от редакцията.

" Без задоволително жива мощ, Киев евентуално ще изразходва наличните си запаси с доста по-високи темпове, което ще докара до доста по-бързи съветски облаги в дълготраен проект ", сигнализира Конрад Музика.

" Работата по законодателството напредва със скоростта на охлюв, което в допълнение вреди на способността [на Украйна] да се пази през идващите месеци. Дори в случай че приемем най-хубавия сюжет, че президентът Зеленски подпише закона доникъде на април, наборниците ще стартират да влизат на фронтовата линия едвам в края на лятото/ранната есен. Това дава на Москва прозорец на благоприятни условия, където дефицитът на жива мощ и артилерийски муниции ще попречи на украинците да провеждат ефикасни отбранителни интервенции ", заключи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР