Недостигът на човешки ресурси е сред основните проблеми на голяма

...
Недостигът на човешки ресурси е сред основните проблеми на голяма
Коментари Харесай

Недостигът на човешки ресурси е сред основните проблеми в Европа

Недостигът на човешки запаси е измежду главните проблеми на огромна част от европейските страни. Това стана ясно след извършена среща сред ръководителя на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев и ръководителя на групата на работодателите в Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) Яцек Кравчик. АИКБ е най-представителната организация на работодателите на национално ниво, представляваща 3/4 от икономическите действия и над 10 000 компании.

По време на срещата Васил Велев показа пред Яцек Кравчик трите съществени целта на българските работодатели за 2018 година Това са решение на казуса с дефицита на човешки запаси за българската стопанска система, възстановяване на бизнес средата посредством ограничение на административните тежести и по-доброто контролиране и промяната на енергийния бранш.

„ Европейските работодатели имат доста аргументи да застанат един до друг при решаването на казуса с дефицита на човешки запаси. Защото въпросът с уменията на служащите в доста европейски страни е измежду главните задания за решение. Добрата вест, е че Европейска комисия е наясно с това. Надявам се, че през идната финансова рамка Комисията ще отдели повече запас, с който да насърчи повишението и подобряването на уменията на хората”, съобщи ръководителят на групата на работодателите на ЕИСК.

Яцек Кравчик е в България за присъединяване в конференцията на високо ниво „ Бъдещето на труда “, проведена от Министерство на труда и обществената политика с поддръжката на Европейската комисия. Участие в събитието ще вземат и доктор Милена Ангелова, основен секретар на АИКБ и предстоящ заместник-председател на ЕИСК и Бойко Недялков, член на УС на Асоциацията. Освен в интернационалната конференция Яцек Кравчик ще взе участие и в съвещанието на група 1 „ Работодатели” на ЕИСК, чиято тематика ще е "Преодоляване на разликата в уменията за напредък и основаване на работни места - бизнес вероятност ". И двете събития се организират в границите на Българското председателство на Европейски Съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР