Недопустимо е Кирил Петков еднолично да взима такова важно решение

...
Недопустимо е Кирил Петков еднолично да взима такова важно решение
Коментари Харесай

Вигенин, БСП: Недопустимо е Петков еднолично да взима такова важно решение и при такъв мащаб

Недопустимо е Кирил Петков еднолично да взима такова значимо решение и при подобен мащаб. Това разяснява във връзка изгонването на 70-те съветски дипломати от страната ни Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. 

" Колебая се по какъв начин да го оценя като знак, тъй като очевидно е проява, която е на път да заплаши образуването на ново държавно управление и, което е по-важно, да блокира за дълги години връзките с Руската федерация. Това е ход, който никой досега не си е разрешавал в такива мащаби ", разяснява той пред Euro News. 

По думите му е неприемливо министър-председател в оставка, на който очевидно му остават още няколко дни, да взима такива решения еднолично и без координиране с Министерство на външните работи и президента.

" Още по-важно за нас е, че тази постъпка не е съгласувана и с съдружните сътрудници. Това е фрапантна мярка и е въпрос дали оттук насетне може да се има доверие на подобен министър-председател. На първо място ще бъдат блокирани връзките сред двете страни. Очевидно с изключение на дипломатите е умишлен и техническия личен състав, което ще блокира работата на консулствата и едно последващо държавно управление, каквото и да е то ще би трябвало да вземе противоположните ограничения ", безапелационен бе Вигенин.

" По-вероятно е да отидем на избори. Българска социалистическа партия ще разчита на 2 неща - на достиженията, които имаме в държавното управление, колкото и комплицирано и малко да беше. Имаше една мощна обществена политика, която се случи с помощта на нас. Впрочем, решенията от през вчерашния ден и тези, които предстоят към бюджета демонстрират, че ние в действителност за 6-7 месеца успяхме да реализираме огромна част от обещанията в обществената сфера. Имаме мощни четирима министри, които не бяха свързани със кавги, правиха си работата. И ще излезем с платформа, която да продължи това, което е свършено досега в другите сфери ", разяснява социалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР