Неделчо Чепаринов, председател на СКШ Асеновец 2006 и баща на

...
Неделчо Чепаринов, председател на СКШ Асеновец 2006 и баща на
Коментари Харесай

Българската федерация по шахмат сигнализира за опит да се блокира дейността й

Неделчо Чепаринов, ръководител на СКШ " Асеновец 2006 " и татко на Иван Чепаринов, се пробва да блокира вписването на новото управление на Българската федерация по шахмат 2022 ( БФШ ). За това алармира Божидар Пелов - изпълнителен шеф на единствената лицензирана шахматна федерация у нас.

Чепаринов е внесъл тъжба в Софийски градски съд против вписването на управлението на БФШ 2022.

В публикувана до медиите позиция той показва, че асеновградският клуб е измежду трите, които на 3 октомври т.г. учредиха сдружението Българска спортна федерация по шахмат ( БСФШ ) . По думите му то няма лиценз от Министерството на младежта и спорта. Преди седмица обаче организацията е получила интернационално самопризнание от ФИДЕ.

" Същото това съдружие на нарочна конференция ни прикани към обединяване в името на шахмата в България. Очевидно апелът е бил изцяло подправен и преследва напълно други ползи ", акцентира Пелов.

Той напомня, че новото управление на БФШ 2022 е било законно определено на Общо изборно заседание на 13 декември тази година в Плевен.

" Промяната бе подбудена от подадената групова оставка от Управителния съвет. На това заседание единомислещо бе определено ново управление ", добавя изпълнителният шеф.

Той дефинира като " фрапиращ " фактът, че бащата е ръководител на клуб , а синът Чепаринов е картотекиран играч на БФШ 2022. Двамата, дружно с Антоанета Стефанова, картотекирана в същия клуб, само че почетен ръководител на Българска спортна федерация по шахмат.

" Сега те вършат опит да неодобряват волята на клубовете и на над 1100 картотекирани състезатели ", споделя Божидар Пелов.

От БФШ 22 декларират, че жалбата против измененията няма да докара до стремежи от Чепаринови и Стефанова резултат . Досегашният ръководител на УС на БФШ 2022 Васил Антонов, при съблюдаване на законодателството и с оглед оставката си, е делегирал на доцент Венета Петкова всички пълномощия за ръководство и посланичество на федерацията.

Настоящата позиция е в сходство с заявените от доцент Петкова правила на бистрота, морал и честност, се показва още в прессъобщението. " БФШ 2022 ще поддържа линията на градивност, единение и отбрана ползите и волята на клубовете ", твърдят от Централата.
 Софийски градски съд: Поне 684 540 лева са отклонени от Българска федерация по шахмат
Софийски градски съд: Поне 684 540 лева са отклонени от Българска федерация по шахмат

Сега лиценз има " Българска федерация по шахмат 1928 "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР