Недекларирани 41 000 евро откриха митническите служители на Митнически пункт

...
Недекларирани 41 000 евро откриха митническите служители на Митнически пункт
Коментари Харесай

Откриха недекларирани 41 хил. евро на Митнически пункт „Малко Търново” /снимки/

Недекларирани 41 000 евро откриха митническите чиновници на Митнически пункт „ Малко Търново” при инспекция на влизащ в страната лек автомобил. Валутата с левова равноценност 80 189 лв. е била укрита на дъното на дамска чанта под персонални движимости.
Автомобилът с румънска регистрация идва на Министерство на правосъдието „ Малко Търново” на 18.05.2022 година В колата е пътувало семейство - мъж и жена, румънски жители. В зоната за митнически надзор водачът и неговата спътничка са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата инспекция митническите инспектори откриват на дъното на дамската чанта на дамата увити 41 000 недекларирани евро в банкноти по 500 евро. Недекларираните парични средства са арестувани, а на румънската гражданка е формиран акт за откритото нарушаване.
Само от началото на годината от митническите чиновници там е открита недекларирана валута в евро и щатски долари с обща левова равноценност 284 708 лв.. Всички извършители са непознати жители, които са пътували с леки коли и рейсове от и за Турция през Министерство на правосъдието „ Малко Търново”, който е най-вече туристически пункт.
Според закона всяко физическо лице, което влиза или напуща територията на Европейския съюз и носи в себе си парични средства със стойност 10 000 евро или повече, наложително би трябвало да ги заявява пред митническите органи на пункта, през който влиза или излиза от Европейски Съюз. Валутният закон планува санкция в размер на една пета от цената на недекларираните парични средства, а когато парите са били укрити - санкцията е в размер на една четвърт от тяхната стойност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР