Недаването на дата за започване на преговорите за присъединяване към

...
Недаването на дата за започване на преговорите за присъединяване към
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: ЕС наказва Балканите чрез Македония и Албания

Недаването на дата за започване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз на Македония и Албания, е наказване за целия Балкански район. Това съобщи президентът на Македония Стево Пендаровски по време на взаимната конференция с албански му сътрудник Илир Мета. Той бе запитан от публицисти дали това, че Македония не е получила дата е " наказване " за страната, цитира думите му скопският ефирен канал, излъчващ на албански език “Алсат М “.

Пендаровски добави, че напъните на Европейски Съюз би трябвало да се съсредоточат и върху приближаването на Босна към Съюза, както и върху интернационалното легитимиране на Косово, предава dir.bg.

Вчера Европейският парламент одобри резолюция, в която акцентира, че Албания и Северна Македония дават отговор на условията за започване на договаряния. Парламентът показва надълбоко отчаяние от невъзможността за реализиране на съглашение за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз с двете страни по време на срещата на върха на 17-18 октомври.

" Европейски Съюз би трябвало да откри метод да придвижи Босна и Херцеговина към Европа в институционален смисъл, а не във връзка с политическата изразителност и би трябвало да влага спомагателни запаси. Заедно с нашите другари оттатък океана, би трябвало да се придвижи към завършване процеса на интернационално легитимиране на Косово. Това значи да се завършат договарянията сред Белград и Прищина, тъй като без да се затварят тези въпроси, районът няма да бъде дефинитивно нормализиран. Аксиомата на европейската непоклатимост е, че в случай че Западните Балкани не са постоянни, останалата част от континента не може да бъде постоянна ", сподели Пендаровски. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР