Недалеч от главния път Варна-София, между Антоново и Омуртаг, се

...
Недалеч от главния път Варна-София, между Антоново и Омуртаг, се
Коментари Харесай

Водата в язовир Ястребино е почти източена, алармира Костадин Костадинов

Недалеч от основния път Варна-София, сред Антоново и Омуртаг, се намира язовир " Ястребино ". На връщане от София взех решение да видя в какво положение се намира. Няма да ви изненадам, в случай че ви кажа, че язовирът е две трети празен.
Снимах и от язовирната стена с дрон, тъй като достъпът е неразрешен - гледката е потресаваща! Според локалните хора при започване на юли язовирът е бил оптимално напълнен, показва водачът на придвижване " Възраждане “ в обществената мрежа фейсбук.

" Изводите? Където и да пипнем нещо обвързвано с незаконната мафия ГЕРБ-ВМРО, на всички места откриваме корупция, непросветеност и престъпност ", показва още той.
Всъщност, сходен проблем имаше и през предходната тодина. За фрапантно намаляване на равнището на язовир " Ястребино " край Антоново тогава сигнализира Шенол Хасанов от Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ клон Ястребино.
Като аргументи за това той уточни неналичието на превалявания и потреблението на водоема за поливни цели. За казуса са известени бяха в " Напоителни система ", които стопанисват оборудването. Искането на доброволците тогава беше по опция да се понижи източването.
Притесненията на ЦРОО са, че ниските равнища на водата ще доведат до измиране на живите организми във водоемите.
Спадът на водата води до повишаване на температурата й. Вследствие на това е стартира мощен разцвет на планктона, при което понижава кислородът във водата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР