Нечуван скандал се разрази около народната певица Янка Рупкина. Общински

...
Нечуван скандал се разрази около народната певица Янка Рупкина. Общински
Коментари Харесай

Див скандал с Янка Рупкина!

Нечуван скандал се развихри към националната певица Янка Рупкина. О бщински съветници от Бургас, пробвали да лишават оценката на една от най-големите български национални певици, тъй като нямала никакви заслуги към страната, научи HotArena .

Скандалната обстановка се разиграла, откакто Янка Рупкина получила статут на почетен жител на Бургас. И като изтъкнат културен деятел, изпълнителката има право да изнесе концерт там гратис, без да й се постанова да заплаща за наем на място, написа „ България през днешния ден ”.

Дребна отстъпка, поради компликациите и скъпоструващата организация на цялото събитие. 

Но двама общински съветници–Георги Манев и Тодор Ангелов били безусловно срещу тя да получи оценката. Нещо повече - те считали, че тази привилегия на певицата лишавала градската хазна от куп доходи и тя на практика не заслужавала почетния знак.

„ Взех почетния знак на Бургас, на инат на двамата съветници Георги Манев и Тодор Ангелов, които бяха срещу. Не съм имала заслуги, кой е той да каже това? Аз, дето 50 години съм прославяла името на България! Не го е позор! ”.

Така, с отвращение отговори Янка Рупкина във връзка абсурда към оценката.

„ Манев ме упрекна, че съм желала да забогатявам, като пущам в продажба билети. Не съм заслужавала този приз, представяте ли си? ”, възмутена е певицата от „ Мистерията на Българските гласове ” и трио „ Българка ”.

Според нея, думите, които общинския консултант й споделил, били, че ще я смъкна от сцената.


„ Хората със сопи бяха подготвени да дойдат да ме пазят. Тези двамата нямат място в общинския съвет. Какво са създали те за страната, а, запитвам аз ”, вълнува се още Рупкина.

„ Това е моят роден край, родена съм в Бургас и съм дала доста на този град. Дала съм си и живота си за страната, а някакъв неизвестен човек ще е срещу да стана почетен жител? Та мен и шепа певици, които останахме, целия свят ни знае, а него кой го знае? ”, пали се Рупкина.

Георги Манев, който е водач на партия Средна европейска класа, по този начин и не е дал отговор на опитите на репортерите да се свържат с него. Янка Рупкина ще навърши 80 години на 15 август и ще изнесе няколко концерта тогава–във Варна на 18 август, в Кипър на 5 октомври и в края на октомври в столицата.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР