Нечуван скандал с указания за политически репресии и доносничество заформи

...
Нечуван скандал с указания за политически репресии и доносничество заформи
Коментари Харесай

БОМБА В ПИК! Скандална заповед на МВР: стягат политически репресии срещу опонентите на Радев - проф. Герджиков, Карадайъ и Лозан Панов

Нечуван скандал с инструкции за политически репресии и доносничество заформи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Той е изпратил до всички регионални дирекции на ведомството и оперативните служби на ГДБОП разпореждане да се събира информация за " обществено известни или политически ангажирани лица ", която да се рапортува персонално на него.

Това се споделя в разпратеното разпореждане, с което ПИК разполага.

Всички шефове на съответните поделения на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП са получили в " вербален порядък ", т.е., джука директива вниманието на събиращите информация да бъде фокусирано върху най-големите съперници на Румен Радев - проф. Атанас Герджиков, водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и издигнатия от Инициативен комитет и подкрепян от Демократична България Лозан Панов. Както и върху претендентите за вицепрезидент, надлежно полк. Невяна Митева, Искра Михайлова и Мария Касимова-Моасе, оповестиха пред ПИК получили напътствията от Министерство на вътрешните работи.
свързани новини20820на 20.10.2021139682на 20.10.2021
Под лупа би трябвало да бъдат дебнати и техни последователи.

" При случаите, които биха провокирали публичен интерес, както и такива, в които директно или индиректно са забъркани обществено известни или политически ангажирани лица, неотложно да ми се рапортува персонално от съответния шеф, като за това да се уведомява и шефа на ДПВО - Министерство на вътрешните работи " , се споделя в нареждането, подписано от Петър Тодоров.

За да се оправдае, че за пръв път в историята на Министерство на вътрешните работи хората се разделят на " жители " и " политически лица " и че основният секретар, който би трябвало да е професионален кадър и да не се забърква в никакви политически дейности, в действителност го прави, Тодоров ползва заповед, издадена през август 2013 година от Министерство на вътрешните работи под управлението на тогавашния вътрешен министър Цветлин Йовчев.
свързани новини255624на 13.10.2021
Тя обаче напълно е обвързвана с даването на информация от Министерство на вътрешните работи към медиите и работата на пресцентъра. В нея не се загатва и дума за никакви " обществено известни и политически ангажирани лица ", за които би трябвало да се събират сведения и да се рапортуват персонално на основния секретар. Именно тази част от нареждането е хвърлила в смут шефовете на МВР-структурите в страната. Те се боят, че ги трансформират в политическа полиция на местата, на които всички ги познават.

Петър Тодоров обаче надали събира тази информация за персонално прилагане, като се има поради, че той бе назначен за основен секретар в Министерство на вътрешните работи персонално от съветника на президента и разследван за търговия с въздействие Пламен Узунов, както ПИК заяви. А също така е имал и задължения към Държавна сигурност.

Нареждането на Петър Тодоров дава и непълен отговор на въпроса за какво се наложи на последното съвещание на Министерския съвет да бъдат отпускани големи суми пари за ведомството на Бойко Рашков по време на предизборната акция, в това число и целия COVID-резерв от над 45 милиона лв. за Министерство на вътрешните работи, и то във вихъра на четвъртата вълна на пандемията от ковид.

Паралелно с това политическите сили, участващи в предизборната битка, още веднъж се оплакват, че Бойко Рашков насъсква хората си по места да принуждават деятелите на партиите да не вземат участие в акцията и да подписват предупредителни протоколи. При това започнаха да привикват с безусловно противозаконни призовки за разпити и участниците в митингите, които заливат страната.

Тези дейности на назначеното от Румен Радев управление на Министерство на вътрешните работи са ясно доказателство, че жителят на президентството е изпаднал в дива суматоха за спечелването на втория си мандат, изключително след безобразията на здравния му министър Стойчо Кацаров със наложителния " зелен документ ", което при 20% имунизирани де факто значи въвеждане на локдаун в страната. Затова той е задействал силовата държавна конструкция за осъществяването на политически репресии посредством събирането на компромати против главните му съперници за поста.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР