„Небалансираните решения като постоянно отваряне и затваряне на бизнеси, не

...
„Небалансираните решения като постоянно отваряне и затваряне на бизнеси, не
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: Как е възможно ресторантите да са отворени, а училищата - затворени


„ Небалансираните решения като непрекъснато отваряне и затваряне на бизнеси, не довеждат след себе си до положителни резултати. Още през февруари беше до болежка известно на всички в Европа, че ще има трета вълна, тогава какъв беше смисълът да се отворят питейните заведения и след една седмица да стартира гръмовно да се показват действителни обстоятелства – че лечебните заведения стартират да се пълнят с пациенти, и че инфектираните стартират да се усилват. “ Тези констатации направи националният представител от Българска социалистическа партия и лидер на листата в Благоевград проф. Георги Михайлов в предизборeн спор в ефира на БиТиВи.

Като татко и доктор проф. Михайлов съобщи, че най-вече е потърпевшо образованието на българските деца. Той повтори въпроса, който един от най-известните български лекари проф. Владов сложи в медийната среда, а точно “Как е допустимо заведенията за хранене да са отворени, а учебните заведения затворени? “.

" Това са такива парадокси и недомислени неща “, разяснява социалистът. По думите му за последната година България е измежду страните, които имат най-голямо неявяване на възпитаници и студенти от присъствено образование.

Според проф. Михайлов, Българска социалистическа партия доста ясно е предложила на българското държавно управление своите хрумвания за възстановяване на положението във връзка с здравните ограничения и те са в няколко посоки.

„ Още при започване на есента предложихме няколко ограничения за подсилване на здравната система. След това предложихме всеобщо тестване. При имунизирането също предложихме съответни неща, тъй че Българска социалистическа партия има доста тъкмо виждане за ръководство на рецесията “, съобщи социалистът като посочи, че то съответствува с ползите на нацията, само че не съответствува с безразборните дейности на ръководещите.

„ Ние изрично считаме, че методът на ръководство на рецесията от ръководещите, не води до позитивен резултат в нацията ни “, безапелационен бе той. По думите му в България прекомерно доста неща не са свършени и прекомерно доста въпроси са оставени без отговор. „ Всичко това, дружно с катастрофирането на имунизационния проект, довежда у хората до една невяра в обществото. “

Според Георги Михайлов въпросите за неприятното материално положение на 90% от лечебните заведения, за застаряването на персоналния състав, за недостига на сестри и лекари, се слагат от години.

„ За тези проблеми от години никой не си е мръднал пръста да реши. 80% от лечебните заведения се намират в 4 града в страната, няма никаква регионализация. И това е първото нещо, което предлага Българската социалистическа партия, “ разяснява проф. Михайлов.

По думите му в лечебните заведения би трябвало да бъдат основани условия, да бъдат привлечени и фрагменти.

„ Има метод, само че когато бъдат основани условия и за специализация, и за възнаграждение на медицинските фрагменти, а не да има ножици в заплатите. На трето място е казусът с лекарствената политика, защото хората нямат пари да си купуват медикаменти “, изясни професорът.

Той изясни, че не може да има консенсус сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, когато опазването на здравето е оставено в девета глуха.

В умозаключение професор Михайлов показа отчет на Министерски съвет, в който Министерство на здравеопазването е предложило отвод от подписване на съглашение с имунизацията на Джонсън и Джонсън.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР