Не знам какво да мисля, драги ми ФБСлед дебата по

...
Не знам какво да мисля, драги ми ФБСлед дебата по
Коментари Харесай

Цветеслава Гълъбова: Потресена съм от жалкото „ниво“ на политиците!

Не знам какво да мисля, драги ми ФБ

След дебата по бТВ към този момент не знам какво да мисля, като се изключи че в действителност е нужно партиите да вършат вътрешен асортимент на фрагментите си дали са психически пригодни да носят голямата отговорност да ръководят България, да дефинират съдбините ни.

Видях „ политици “ без грам политическа просвета да водят политически спор, без умения в тази сфера, повтаряйки опорки от „ информационните “ си тактики. Та тези хора не загатнаха и дума за големия ни проблем, наименуван ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА. Те си приказваха за газ, за налози, за корупция, а не помниха, че няма хора, че българите измират или напущат страната.

Та ние сме първи по смъртност в света. За какви данъчни политики и вложения си говорите, откакто няма българи.

Потресена съм от жалкото „ равнище “ на тези политици. Та това са хора, които не знаят, не могат и не желаят да вършат политика и да ръководят. За тях политиката и властта са един афродизиак, една дъвка за балончета, която те разтягат, както им е комфортно и се състезават чие балонче ще стане по-голямо и ще се пукне по-шумно.

Най-промотираните претенденти за власт са немощни и недъгави интелектуално, прочувствено и обществено. Това са хора, които нямат действителна визия за себе си. Те живеят в паралелна на нашата действителност, а знаем, че паралелите не се пресичат.

Най-изумителен за мен беше г-н Кирил Петков – някогашен министър-председател на България. Такава безопомощност и недоумяващ взор не бях виждала скоро. А и не знам дали въобще съм виждала. Та този човек не можа да отговори свястно и непосредствено на нито един въпрос. Отговорите бяха „ около въпроса “ и повтаряха само и единствено написаното в „ информационната тактика “ на партията.

Такова нищоказване и цялостна беззащитност от зрял мъж, с обучение и към този момент опит на доста високо политическо равнище, са маркер за доста съществени дефицити. Нямам срещу хората с такива дефицити, само че не искам и не считам, че мястото им е на най-високите държавни позиции. И тези дефицити не са свързани с ментални болести, а с морал и личностови качества. И са доста тежки, непростимо тежки за позицията, която заемаше и властта, към която се е целеустремил.

Аз видях едно изцяло безпомощно и неуправно дете, което не знае след следващата пакост какво опрощение да измисли. Не, този човек няма място на държавния връх. Опасно е за страната да ни ръководи човек, който желае всичко да се опакова като маркетингов артикул, да е красиво, пък вътре каквото ще да е. Той не отхвърли тази забележка на господин Каримански. Представяте ли си, че единствената му грижа е била външната опаковка. Та това е толкоз надълбоко детско, че е чак непоносимо.

И това непораснало дете не умилява, а погнусява с претенциите и наглостта си. В края на дебата аз видях недоумяващия взор на човек, който с държанието си споделя „ може и да не щете, само че аз пък ще съм отпред “. Та той няма грам самокритичност и визия за личните си извънредно лимитирани благоприятни условия. Политическа партия станаха образец за това, че в сложни обстановки на повърхността постоянно изплуват дефицитите като мазни петна.

Това се отнася и за обособената персона, и за обществото. А най-лошото е, че ние бяхме умишлено лъгани, че очакванията ни за по-добро бъдеще и излизане от блатото, в което ни вкара и държа ГЕРБ 12 години, бяха овъргаляни в тиня, с тях се подиграха. И това беше дело на цялата четворна коалиция, която ни измами. И в този момент още веднъж същите хора имат искания да са отпред. А дори не са се извинили. Което не е задоволително, само че най-малко щеше да покаже, че имат първи проблясъци на морал в тях. Не, няма такова нещо.

И в условия като тези избуява дивият популизъм, който е другата несгода. Зад красивите му напудрени приказки още веднъж се крие жадност за власт и персонално обогатяване.

Да, уважаеми действителни и фб другари, ситуацията ни е доста тежко. И няма да се измъкнем елементарно. Но сме длъжни да не се отхвърляме, тъй като имаме отговорности към тези след нас. И те са да бъдем жалони по техния път. Затова сме длъжни да бъдем дейни жители, да работим и да се борим всеки ден за господство на морала. Законът е след морала.

И последно за дебата – беше редно и е по разпоредбите дебатът да се отсрочи, щом някоя от страните е нарушила предварителния правилник. бТВ трябваше да постъпи професионално и да го отсрочи. А и като споделиха А, да бяха споделили и Б, т.е. кой е водачът, с който господин Петков се е сговарял. Като е панаир, да е панаир.

Цветеслава Гълъбова
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР