„Не знам, аз не съм рязал нищо. Събирам счупените дървета,

...
„Не знам, аз не съм рязал нищо. Събирам счупените дървета,
Коментари Харесай

Държавата е безсилна пред ромите, изсичащи Западен парк

„ Не знам, аз не съм рязал нищо. Събирам счупените дървета, изгнилите”, това съобщи пред NOVA заловен на място нарушител в Западен парк в София.

Той е единствено един от многото, идващи от ромския квартал „ Факултета”, които трансформират парка в сечище през последните години. Отрязаните дървета се товарят на каруци, а хванатите бракониери се оправдават, че просто събират съчки.

Роми нападнаха горски с брадви и мачете

Роми пребиха с камъни и колове двама горски

Унищожиха 180 дка гора край София

Обикновено самото отрязване става през нощта. След това хора от „ Факултета” минават денем и събират отрязаните дървета. В събирането постоянно вземат участие и малолетни деца, защото те не могат да бъдат подведени под правосъдна отговорност даже да бъдат хванати на място.

Гражданин, които разхожда кучетата си в Западен парк споделя, че роми са му казвали: „ Нас от полицията не ни е боязън, боязън ни е от кучетата”.

Само от началото на годината за противозаконната сеч са арестувани девет души. Наказани са с парични санкции от 1000 до 5000 лева

Санкциите обаче са неефективни, тъй като на процедура са несъбираеми. Досъдебни производства се образуват единствено в краен случай, показват от Столична общината.

Преградите край пътищата – скални парчета, земни диги и други структури, с които се пробват да спрат каруците, също не оказват помощ. От 2012 година е планувано да бъде сложено видеонаблюдение в региона. До момента обаче такова няма.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР