Не земетресение усетиха столичани петък вечер, а мощта на великите

...
Не земетресение усетиха столичани петък вечер, а мощта на великите
Коментари Харесай

Пантера разтърсиха София!

Не земетресение усетиха столичани петък вечер, а мощта на великите Пантера! Метъл величията, които за малко да срутят пукащата се по шевовете Арена София, откриха дълго чаканото си европейско турне точно у нас. Рок събитието на годината, проведено от Fest Team, сигурно задоволи всички фенове на групата. Почитатели дойдоха и от прилежащи страни, като Гърция. 

Първи на сцената се качиха турците от Black Tooth. Основаната през 2004-а в Анкара група наелектризира публиката, която още с отварянето на вратите стартира да изпълва залата. Момчетата умерено могат да минат за турската версия на Пантера, а фронтменът им - за турско-българския Фил Анселмо. Оказа се, че той има български корени. Туна, както е името на артистът, показа пред публиката, че дядо му е имигрирал точно от нашите земи. Младежът се раздаде на макс, търчейки по сцената, превъплъщавайки се в млад Анселмо - даже имаше и гласището да го стори! Със сигурност цялата група заслужава хвалба, защото се оказа, че двама от музикантите им не са с тях. Стана ясно, че ден преди концерта в София се е наложило китаристите да се отдръпват от осъществяването и вместо това техният китарен механик се качи на сцената. За благополучие и в това състояние момчетата се показаха на равнище.
-->
Едва ли някой си представяше концерта на Пантера без втората група - родната горделивост Odd Crew. Без подозрение най-обичаната модерна рок/метъл тайфа в България бе очевидният и най-хубав избор да излезе преди великаните Пантера. Нашите момчета показаха стоманен сетлист, като барабанистът Бонзи взе акъла на цялата зала с неговото соло, което продължи няколко минути! За злощастие Васко го сполетя неволя. Вокалът се контузи през втората половина на осъществяването и стартира да накуцва. Но това не му попречи да изпее сърцето си и да приключи героичен сетлиста! " Това е една от най-хубавите гледки, които сме виждали ", обърна се към публиката артистът.

Когато Пантера най-накрая излезе на сцената, сякаш гръм удари залата. Музикантите не изгубиха никакво време и откриха своя концерт с A New Level, а публиката полудя. Американците, предстоящо, изсвириха всичките си класики, а публиката изпя всяка дума на всяка ария. Преди първото парче да стартира, на мониторите се завъртя малко видео в памет на братята Абът. Анселмо не пропусна и да спомене, че задачата на завръщането им е на първо място да отдадат респект на Даймбег Даръл и Вини Пол. Към средата на шоуто групата още веднъж пусна фрагменти на починалите музиканти на фона на запис на Cemetery Gates, който преля в превъзходен кавър на Planet Caravan на Black Sabbath. Новите попълнения към групата Зак Уайлд и Чарли Бенанте оправдаха упованията и потвърдиха, че са почтени наследници на братята. От години се приказва, че точно Зак би бил индивидът, който единствен може да свири на китара в Пантера след гибелта на Даймбег. А Чарли също е измежду очевидните избори за ударната секция, която Вини Пол остави празна. Концертът на Пантера в София ще се помни дълго време, а преди Фил и компания да закрият вечера с Cowboys From Hell, Анселмо даде обещание, че ще се завърнат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР