Не яжте мръвка с картофи и омлет с беконПредизвикват дълъг

...
Не яжте мръвка с картофи и омлет с беконПредизвикват дълъг
Коментари Харесай

Опасни комбинации трупат килограми

Не яжте мръвка с картофи и омлет с бекон
Предизвикват дълъг развой на храносмилане и тежест в стомаха

Понякога даже най-здравословните храни могат да изиграят жестока смешка с числата на кантара. Ако не желаете да навредите на формата си, тогава бързо изключете следните рискови комбинации от диетата си.

Месо и въглехидрати

Вечната класика под формата на картофено пюре с котлет или кюфтета пречи освен на равномерното намаляване, само че и на поддържането на тежестта на същото равнище. Тази композиция от артикули няма най-хубав резултат върху вашата фигура, защото комбинацията от протеини и въглехидрати провокира дълъг и деен развой на храносмилане в червата, което ще докара до осезаема уязвимост. Може би сте забелязали, че след подобен изобилен обяд в действителност желаете да си легнете. Запомнете: пърженото месо и въглехидратните гарнитури са същинска калорична бомба, която поставя завършек на тънката талия и кипящата сила.

Колбаси и яйца

Все още ли готвите бъркани яйца или омлет с бекон или салами за закуска? Приключете бързо тази традиция, с цел да не роните сълзи, гледайки кантара. Всички тези артикули съдържат огромна доза протеини, които лишават доста време за храносмилане, а това ги прави сложни за стомаха. Вместо заряд на жизнеспособност и продължително чувство за задоволеност, ще получите единствено тежест в стомаха и бързо предпочитание да хапнете още нещо.

Извара и кафе

Още една питателна и обичана от мнозина закуска, която си коства да изтриете от живота си един път вечно. Няма смисъл да отхвърляме изгодите от изварата. Този артикул в действителност съдържа доста потребни субстанции, които зареждат с сила, разрешават ви да останете сити по-дълго, а също по този начин имат удобен резултат върху хубостта и здравето на вашата кожа, нокти и коса. Само няколко глътки кафе могат мигновено да заличат всички приятни резултати. Факт е, че кофеинът унищожава подобен потребен микроелемент като калция и храносмилането в този случай доста се утежнява.

Банан и мляко



Диетолози дефинират комбинацията от мляко и банан като мегатоксична.

Комбинацията от мляко и банан постоянно е вкусна, само че по никакъв начин не е здравословна, още повече, когато се разбият усърдно, трансформирайки се в млечен шейк. Диетолози считат, че тази композиция е мегатоксична, защото откакто попадне в стомаха, тя стартира да отделя субстанции, които пречат на храносмилането и водят до възприятие на тежест, уязвимост и болки в корема. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР