Не яж жълтия сняг“ е една от шегите, която всяко

...
Не яж жълтия сняг“ е една от шегите, която всяко
Коментари Харесай

Черен, зелен, червен, че и розов сняг: Признак за катастрофа на Земята!

" Не яж жълтия сняг “ е една от шегите, която всяко дете е чувало. Но в този момент, безусловно не на смешка, към това предизвестие би трябвало да се прибавят розовия, черния, зеления и оранжевия сняг.

Поредица от произшествия в Русия прикова вниманието на обществените мрежи и медиите. В Сибир падна черен сняг, обагрен от работещата наоколо мина за рандеман на въглища. А в Первоуралск снежната покрива бе със зелен нюанс, като повода, съгласно локалните управляващи, е кариерата за рандеман на хром. Гражданите бяха принудени да носят маски, стотици се събраха на митинги, които да привлекат вниманието на Владимир Путин.

Макар цветният сняг да не е нещо ново, то напоследък замърсяването, провокирано от хората, остава отпечатък върху най-чистото нещо на Земята – полярните шапки, написа dnes.bg.

Погледната от високо, по сякаш красивата бяла завивка има сиви, кафяви и черни петна. Те са провокирани от черен въглерод или по-просто казано – сажди от електроцентрали, захранвани с въглища, заводи и мини.

Саждите са леки и вятърът ги носи до полярните шапки, където падат под формата на пъстър сняг. Но това не е просто естетическо злополучие. Освен, че са породени от замърсяване, тези петна съумяват и да допринесат за забързването на световното стопляне.

Едно от свойствата на полярните шапки е да отразяват слънчевата светлина и да отблъскват топлината. Ала черният сняг прави таман противоположното – той всмуква светлината и задържа топлината и по този метод форсира световното стопляне.

Ако се спре изхвърлянето на сажди, температурата на земната повърхнина ще се понижи с половин градус. Може да звучи малко, само че е в действителност извънредно значимо.

Оцветяването на снега може да бъде породено и от естествени феномени, като да вземем за пример водораслите Chlamydomonas nivalis, които му придават розов или червен цвят. Тази особеност е документирана още през 19-ти век. Оранжевият сняг в Източна Европа пък бе породен от пясък, пренесен от пустинята Сахара. Подобно събитие имаше и в Сибир, само че там снегът стана оранжев още веднъж поради замърсяване на въздуха.

А в случай че се върнем още веднъж на яденето на сняг, бялата ледена завивка също не е безвредна. Учени от Канада откриха през 2017 година, че топенето на снега в градски условия освобождава коктейл от отрови, които са " заключени “ в него. Най-често това са праховите частици, които колите бълват.

Хората постоянно са употребявали снега като метафора за чистотата, за невинността. А в този момент, когато той е всичко друго, само че не и бял - лампичката ни за това, че прекаляваме с издевателството си над Земята, би трябвало да светне./ Блиц

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР