Не всички сватби на членове от кралски семейства са приказна

...
Не всички сватби на членове от кралски семейства са приказна
Коментари Харесай

Най-скандалните кралски сватби

Не всички сватби на членове от кралски фамилии са приказна история с бляскав искра. Някои кралски сватби идват със справедливия си дял на драма, скандални вестникарски заглавия и роднински несъгласия. Сайтът People показва 7 от най-противоречивите и скандални сватби в кралските фамилии по света през последните 100 години.

7. Принцеса Стефани и Даниел Дюкре

Известна в обществото като „ дивото дете на Монако”, принцеса Стефани несъмнено е изправяла косите на не един и двама членове на кралското семейство и е обирала рецензиите на аристокрацията.

През 1992 година Стефани стартира връзка със своя телохранител Даниел Дюкре и малко по-късно афишира, че е бремена от него. Тяхната връзка не е одобрявана от мнозина и е узаконена едвам през 1995 година, когато двойката към този момент има второ дете.

 г

6. Принцеса Саяко и Йошики Курода

През 2005 година японската принцеса Саяко се омъжи за човек от простолюдието и загуби кралския си статут. Нейният фаворит бе 40-годишния чиновник в общината в Токио Йошики Курода.

Връзката сред Саяко и Йошики Курода беше огромна изненада за японците, защото до оповестяването на новината никой не предполагаше за романа на принцесата. Двамата били дружно от повече от две години, като много ловко успяваха да скрият любовта си от обществеността.

Принцеса Саяко е единствената щерка на император Акихито и е първата принцеса в последните 45 години, която се отхвърля от купата си.

Лелята на Саяко – Такако Шимазу, бе последната принцеса, изгубила статута си, когато се омъжи за елементарен жител през март 1960 година.

 г

5. Принц Ернст Август декор Хановер и съветската дизайнерка Екатерина Малишева

Сватбата на принц Ернст Август декор Хановер и съветската дизайнерка Екатерина Малишева бе светското събитие №1 в Германия за 2017-та година. Тя обаче не бе утвърдена от бащата на принца - главата на Хановерската династия, 63-годишният Ернст Август. Той упорствал синът му да избере сред купата и рускинята. Поискал си всички активи, които му дал като престолонаследник и даже въпросният палат, където се отпразнувала сватбата.

Въпреки това младият принц избра любовта пред фамилните отговорности и се ожени за Екатерина на обилна женитба. Баща му се обиди и не отиде на сватбата на сина си.

 г

4. Кралица Беатрикс и Клаус декор Амсберг

През 1964 година Беатрикс се среща с немския посланик Клаус декор Амсберг. Връзката им и концепцията за брак сред двамата не се утвърждават от доста нидерландци поради присъединяване на Амсберг в Хитлеровата юноша и Вермахта по времето на Втората международна война. Поради тази причина, част от холандското население го свързва с немския нацизъм. По време на сватбената гала, състояла се на 10 март 1966 година, отвън двореца има бурни обществени митинги. Холандците към момента помнят ужаса на втората международна война и не желаят някогашен немски боец да става член на холандското кралско семейство. Преди деня на сватбата доста здания в Амстердам осъмват с нарисувани със спрей свастики и лозунги срещу брака. Димна бомба е хвърлена на сватбения конвой от протестираща група, след което се стига до конфликти на протестиращите с полицията.

Впоследствие тези негативни настроения са преодолени и принц Клаус се трансформира в един от най-популярните членове на холандската монархия.

 г

3. София Хелквист и принц Карл Филип

Преди години бе немислимо риалити звезда и бикини модел да се омъжи за принц и да стане част от кралско семейство. Но времената се менят и през 2015 година скандално известната София Хелквист се омъжи за шведския принц Карл Филип. Миналото на принцеса София е изпъстрено с участия в разголени фотосесии и скандални риалити формати.

Първата си фотосесия тя прави на 20 години и с нея печели купата „ Мис Слиц 2004”. Следват още доста, които я вършат много известна. За най-скандална се счита сцена, в която София се целува с кралицата на порното Джена Джеймисън.

Скандинавците одобряват с екстаз новината за сватбата, само че шведското кралско семейство мъчно преглъща този факт.

 г

2. Уолис Симпсън и крал Едуард Осми

Едуард Осми шокира околните и поданиците си, когато на 11 декември 1936 година афишира, че се отхвърля от английския трон, с цел да подписа брак с американката Уолис Симпсън - световна персона, развеждала се два пъти.

След абдикацията Едуард става херцог на Уиндзор. Двойката минава под венчило на 3 юни 1937 година в Шато дьо Конде, Франция.

89-годишната Уолис Симпсън умира в Париж през 1986 година - 14 години след гибелта на Едуард.

 г

1. Камила и принц Чарлз

Това евентуално е един от най-скандалните кралски романси през последните 50 години. Чарлз и Камила се срещат през 1970-та и стартират загадка любовна връзка, която формалмно прекъсва откакто Камила се омъжва за Андрю Паркър Боулс през 1974 година. Принц Чарлз се дами за Даяна Спенсър през 1981 година, само че малко по-късно възобновява любовната си връзка с Камила, която се развежда с първия си брачен партньор през 1995 година Когато връзката им става обществено известна, Чарлз се развежда с Даяна. Скандалът в кралския двор е голям. Това не прекъсва връзката сред двамата и след години на компликации те въпреки всичко узаконяват връзката си, макар, че кралица Елизабет II-ра е срещу. Сватбата им се състои през 2005 година. Свидетели на брака са децата на Камила, защото родителите и на двамата младоженци отхвърлят да участват.

 г
Британското кралско семейство благодари на всички, чествали сватбата Пълна къща: Кейт и Уилям живеят с още 11 свои родственици 10 неща, които ще се случат, когато кралица Елизабет II почине Членовете на кралското семейство , за които никой не приказва (а би трябвало!) 9 кралски бижута, чиито секрети са по-интересни от дворцовите интриги 9 доказателства, че да си част от Кралското семейство не е никак елементарно!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР