Не всички симптоми за болно сърце могат да се асоциират

...
Не всички симптоми за болно сърце могат да се асоциират
Коментари Харесай

Неразпознаваеми признаци на инфаркт


Не всички признаци за болно сърце могат да се асоциират вярно, а в действителност те демонстрират тъкмо сърдечен проблем. Има няколко признака, които и да ви наподобяват безобидни или да асоциирате с банално заболяване или зараза не трябва да пренебрегвате, изключително при съществуването на избрани положения. Такива са нарасналото кръвно налягане, високият холестерол, наднорменото тегло, диабетът, възрастта над 60 години.

Ето кои са тези 9 признаци, при които би трябвало да внимавате:

1. Болка или изпитване на дискомфорт в гърдите. В по-голямата част от случаите болката в гърдите демонстрира съществуване на риск за сърцето. При сърдечна офанзива или блокирана артерия, се усеща болежка, напрежение и напън в гърдите. Всеки разказва чувството по друг метод. За някои то е като „ да седне слон на гърдите им “, други усещат гръдния си панер като притиснат от менгеме или като че ли се задушават.

Усещането не отминава за няколко минути. Обикновено се случва в положение на покой или при осъществяване на физическа активност.

Ако болката е доста къса, мигновена или пък чувството се ускорява при досег и напън, най-вероятно тя не е от сърдечен генезис.

Ако чувството е по-силно и не минава, е добре да потърсите доктор.

Имайте поради, че сърдечните проблеми, даже сърдечната офанзива, не всеки път се изявяват с болежка, което е доста по-типично за дамите.

2. Гадене, киселини, стомашна болежка или смутен корем... Това могат и да признаци на сърдечна офанзива. Не е при всеки, само че има задоволително регистрирани случаи, с цел да се свързват тези признаци със изострен сърдечен проблем. Може да има и повръщане. Така че не трябва

да отдавате тези типични признаци само на стомашно-чревна зараза или хранително отравяне, изключително когато са необясними – т.е. не поставяйте диагноза сами – а има ли ги търсете консултация с доктор.

3. Болка в гърдите, която отива към ръката.

Това е типичен симптом на инфаркт. Болката визира лявата половина на гръдния панер и лявата

ръка. Обикновено стартира от гръдния панер и отива към ръката, само че при някои пациенти чувството при ръката е по-силно, което може да обърка.

4. Замаяност, комплицираност.

Причините да изгубите равновесие или да изпитате уязвимост за миг са доста. Достатъчно е да не се храните задоволително или постоянно, да се изправите внезапно, да сте преуморени. Но неочакваната загуба на равновесие може да се дължи и на сърдечен проблем. Усещането е съпроводено от дискомфорт в гърдите и учестено дишане. Добре е да позвъните на доктор и в този случай. Рязкото рухване на кръвното налягане може да се дължи на невъзможността сърцето да изпомпва кръвта.

5. Болка в гърлото или челюстта.

Неочаквано нали да си помислите, че болката в челюстта или стягането в гърлото могат да се дължат на сърдечен проблем. В множеството случаи те са в резултат на вирусна зараза, проблем със синусите или от мускулен генезис.
Но в случай че изпитвате болежка или напрежение в средата на гръдния си панер, която се популяризира към гърлото или долната челюст, това може да е симптом на предстоящ инфаркт.

Свързани публикации.. Миокарден инфаркт - какво следва? 1 При инфаркт на червата – мощна болежка в корема (І част) 4 Исхемичен инфаркт на миокарда - най-честият признак е болката 1
6. Изморявате се бързо.

Изморяваме се бързо по доста аргументи. Недоспиване, тревожни мисли, меланхолия, хронична отмалялост, хронично заболяване... Особено при дамите изтощението или безпричинната уязвимост, могат да се дължат на сърдечен проблем. Имайте едно на разум, в случай че внезапно нормални действия, които правите като изкачването на стълбите на два етажа или преместването на покупките от супермаркета до у дома случи чувство за странна уязвимост. Провокирана е не от самата физическа активност...

7. Хъркане.

Всички хъркаме в един или различен миг. Дали поради изтощеност, неуместна поза, настинка да вземем за пример... Силното хъркане е известно като признак на сънната апнея. Сънната апнея обаче има неподходящ резултат върху сърдечната активност. При нея се получава прекъсване на дишането за миг по време на сън. И това се случва най-малко няколко пъти на нощ, което и натоварва в допълнение сърцето. Добре е при сънна апнея да се организира проучване и терапия с CPAP уред. Записите могат да дадат скъпа информация.

8. Потене.

Рязкото обливане в пот не е добър признак. Още повече, когато не може да се свърже нито с остра зараза, нито с физическа активност. Облее ли ви пот изненадващо по-добре позвънете на 112.

9. Кашлица, която не може да се успокои.

Кой би си помислил, че кашлицата може да е подобен тежък симптом?! Ако обаче изненадващо появилата се кашлица

продължава дълго, при което се отделя бял или розов секрет, е евентуално да е поради сърдечна непълнота. Заради натоварването при сърдечна непълнота може да се получи кръвоизлив в белите дробове, по тази причина и се получава отделянето на подобен секрет.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР