Не всички ще се събудят след принудителната изкуствена кома, в

...
Не всички ще се събудят след принудителната изкуствена кома, в
Коментари Харесай

Емил Хърсев очаква много фирми да не се събудят от изкуствената кома

" Не всички ще се разсънят след насилствената изкуствена кома, в която стопанската система беше вкарана - освен нашата, а на всички места по света ". Това съобщи в утринния блок на БиТиВи финансистът Емил Хърсев.

Емил Хърсев настоя за финансово увеличаване и финансово подсилване на самите компании, като да вземем за пример в туризма. Ние сме по-устойчиви на рецесии и макар че нашите компании не са прехранени, са привикнали на изгладняване и да устоят. Нашите компании не били като западните компании, които били захранени с евтини преференциални заеми и превръщани в зомбита през кредитната система, сподели още финансистът.

Въпросът е по какъв начин българските компании ще имат достъп до парите на Фонда на фондовете - непряко, компаниите няма да има потребност да се редят на опашка, а могат да ги получат единствено през банките.

Фондът на фондовете е предопределен за финансовата система и съставлява интерес за банкери и финансисти. Всеки, който предлага базиране на принадлежности и финансови артикули и услуги, си популяризира активността, изясни Хърсев, като уточни, че оповестеното не е ново, което да се прави от бизнеса, само че се обезпечават спомагателни гаранции. Според него бизнесът ще откри достъп до изискванията на фонда. Нормален бизнес метод е да се възползваш, стига да имаш потенциал да вземеш по-голяма пазарен дял, посочи финансистът.

Според него концепцията с заемите и портфейлните гаранции, с която щяла да се подсигури една по-голяма кредитна маса, е обаче концепция " като да вземем три яйца и да се свари една тенджера чорба - получава се една огромна продукция ". /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР