Не всички диетолози приветстват диетичните ограничения след шест вечерта. Някои

...
Не всички диетолози приветстват диетичните ограничения след шест вечерта. Някои
Коментари Харесай

7 храни, които можете да ядете късно вечерта

Не всички диетолози приветстват диетичните ограничавания след шест вечерта. Някои считат, че е задоволително да не ядете 3 часа преди лягане, други настояват, че въобще няма забрани.

Ако не можете да спите на празен корем - страдате от бодърствуване и храносмилателната ви система страда - не се насилвайте. Можете и даже би трябвало да ядете през нощта, в случай че имате мощно възприятие на апетит.

Да предположим, че сте прекарали целия ден на крайници, само че не сте имали опция да ядете, време е да си легнете и в стомаха ви има „ дупка “.

В този случай нощният апетит ще бъде различен стрес за тялото, тъй че е по-добре да ядете и да се опитате да си легнете 1 час след хранене. Просто би трябвало да изберете верните артикули, които няма да навредят на вашето здраве или фигура.

Сутрин тялото изразходва доста повече сила за мелене на храната, а вечер скоростта на мелене понижава. Ето за какво би трябвало неотложно да изключите тежките висококалорични храни и алкохола от вечерната си диета.

Богатите на протеини храни са най-подходящи за късна вечеря a мазнините и въглехидратите би трябвало да бъдат деликатно дозирани.

Имаме за вас седем разновидността какво да ядете късно вечерта:

Постните риби са идеални за късна вечеря

 Риба за вечеря

100 г постна бяла риба, допълнена със зеленчуци, е идеална за късна вечеря. Основното ядене не би трябвало да се пържи в масло, по-добре е да го приготвите на пара или да го запечете във фурната с подправки. Не добавяйте сметана и тлъсто сирене, те ще утежнят ястието.

Треска, хек или щука са нискокалорични риби. Купете някоя от тях и ги съхранявайте във фризера до подобаващия миг.

Млечните артикули са подобаващи за ястие късно

Ако е минало известно време, откогато сте вечеряли, само че не можете да спите, тъй като сте гладни, можете да изпиете чаша кефир. Този артикул елементарно задоволява потребността на човек от храна, възстановява чревната микрофлора и даже успокоява.

Ако желаете нещо по-обилно, вземете натурално кисело мляко. Добавете горски плодове и ядки - от всичко по малко. Това ще повдигне настроението ви и гладът ви ще изчезне.

Птичето месо е уместно за късна вечеря

Мариновани пилешки гърди или гърди от пуйка с билки могат да бъдат най-хубавият ви другар в една гладна вечер. Както при рибата, гответе гърдите във фурната, на пара или на скара. Допълнете ястието с гарнитура от зеленчуци или лека салата. Основното нещо е да наблюдавате размера на порцията - тежестта на порцията месо не би трябвало да надвишава 150 g, в противоположен случай ще бъде по-тежко ядене.

 Пилешко за вечеря

Хапнете яйца вечер

Омлет или бъркани яйца са положителни освен заран, само че и вечер. Ако стомахът ви вика за храна и настроението ви изисква многообразие, пригответе си фритата със зелен боб и чушки. Разбира се, по-добре е да го ядете без самун. Но можете да добавите малко сирене.

Ако имате потребност от по-лек вид на ястието, пригответе го от едно яйце и един белтък. Това ще понижи наличието на калории, а непотребните мазнини (те се съдържат в жълтъка) няма да нарушат съня ви.

Морската храна е вкусна вечеря

Скариди, калмари и миди могат да бъдат определени за късна вечеря в петък. Това е специфичен ден, когато желаете да си позволите повече, само че не желаете да се наядете с пица. Богатите на протеини морски блага са лесни за мелене, когато се комбинират със зеленчуци и авокадо. Тези и доста други съставки ще създадат чудесна салата, която можете да ядете даже в среднощ.

Ядките са идеалната късна вечеря

 Ядки са късно ястие вечер

Този засищащ и здравословен артикул е съвършен за късна закуска. Малка шепа бадеми или лешници освен ще засити глада ви, само че и ще достави тялото с магнезий и витамини от група В.

Внимавайте, ядките са доста калорични. Ето за какво е по-добре да ядете не повече от осем части и да допълвате частта от мазнини с протеини, като кефир или натурално кисело мляко.

Зеленчуците са съвършени за късно ястие вечер

Вече споменахме артикули от растителен генезис, когато говорихме за месо и риба. Въпреки това можете да ядете зеленчуци в чист тип, в случай че ги запечете във фурната с подправки и добавите малко количество масло. Зеленчуците могат да се пекат на скара или да се създадат на лека пюрирана чорба.

Ако съществено държите на фигурата си, по-добре е да изберете всевъзможни листни (маруля, спанак) и несъдържащи скорбяла (чушки, броколи, домати, краставици, целина) зеленчуци.

Можете също по този начин да си позволите малко тиквички, патладжани, тиква, картофи или моркови за късна вечеря. Важното е да не ги пържите в масло.

Комбинирайте храните ястие късно вечер по ваш усет, само че спазвайте правилото за дребни порции. Тогава няма да се страхувате от непотребни килограми и нарушавания на храносмилателната система!

Разбира се, не сме изброили всички здравословни варианти за късна вечеря. Менюто може да включва също нискомаслено сирене, фасул и даже цитрусови плодове

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР