Не винаги е лесно да се каже дали сте добър

...
Не винаги е лесно да се каже дали сте добър
Коментари Харесай

Седем качества на добрите шефове

Не постоянно е елементарно да се каже дали сте добър началник. Ето няколко признака, които да ви подсказват, че може би попадате в тази категория и сте водач, който другите желаят да следват.

Позитивен сте

Изследвания от 2015-та година сочат, че позитивните и щастливи хора са по-ефективни водачи.

Това е главно тъй като, с помощта на позитивното си отношение, те в доста по-голяма степен въодушевяват хората около тях.

Интересен е фактът, че съгласно същото проучване, позитивният метод на мислене е доста по-добър в прогнозирането на положителното водачество, в сравнение с това да сте екстроверт. Традицонно екстровертността се свързва с лидерските качества.

Не се страхувате от смяна

Младите мениджъри, са считани за по-ефективни от по-възрастните такива, съгласно проучване направено измежду 65 000 водача от Zenger/Folkman.

Чудите се за какво? Защото те в доста по-голяма степен са склонни към смяна спрямо тези, които с години са изграждали привички.

Доста сте отегчителен

Макар терминът да е " прочувствено зрял ", на понятен език това значи да сте си отегчителен. И въпреки всичко, това качество е потребно, с цел да ви считат за добър и ефикасен водач. В допълнение хората ще се отнасят с доста по-голямо почитание, в случай че влизате в тази не изключително привлекателна категория.

Да са надарени с изключително възприятие за комизъм, не е изключително търсено качество при водачите. Това понижава престижа им, съгласно изследванията.

Демонстрирате съдействие

Да сте отворени към проблемите на другите е друго качество на сполучливите водачи. Напълно противоположно - да действате неетично, единствено ви смъква от стълбицата на ефикасните водачи.

Това подкопава съществено престижа, както на вас, по този начин и на ръководената от вас организация.

Трудите се старателно

Да се трудите старателно към поставените си цели е най-критичният фактор, предричащ триумфа ви като водач. Редица проучвания потвърждават това. По този метод, значително, елиминирате шанса като фактор за вашия триумф.

Показвате визия

Добрите водачи постоянно знаят накъде са тръгнали. Те имат ясно сложени цели и се пробват да ги покажат на всички, с които работят и от които зависи в последна сметка постигането им.

Разбира се, да се показа една визия и да бъде достигната тя, са две много разнообразни неща.

И въпреки всичко, всички би трябвало да са наясно, че имате " огромен проект ", както и че вършиме всичко належащо, с цел да го постигнете.

Уважавате хората с които работите

Изследване измежду 20 000 чиновници по света сочи, че най-важното държание на един водач, с цел да се приема като сполучлив е уважението.

Служители, които се усещат уважавани са с 55% по-ангажирани в достигането на задачата на компанията, както 1.1 пъти е по-вероятно, те да останат в границите на организацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР