Не виждаме никакви анализи. Всъщност, и когато се въвеждаха мерките,

...
Не виждаме никакви анализи. Всъщност, и когато се въвеждаха мерките,
Коментари Харесай

Мими Виткова: Разнопосочните послания също изиграха своята негативна роля за цялото развитие на епидемията

" Не виждаме никакви разбори. Всъщност, и когато се въвеждаха ограниченията, не постоянно бяха задоволително аргументирани, а пък когато излязохме от ограниченията, в действителност причините бяха също никакви. Вярно е, че тези строги ограничавания повлияха освен у нас, само че на всички места съществено върху икономическата обстановка, само че въпросът е: кое е преди всичко – човешкия живот или стопанската система? Даже сякаш към този момент изобщо не се впечатляваме от това, какъв брой души са умряли дневно. Като че ли не обръщаме внимание, че умират освен хора, които имат съпътстващи болести , а и младежи, които нямат никакви предшестващи болести. И внушението, че тази зараза визира на първо място единствено възрастните и тези, които имат болести, виждаме, че не е правилно. Тя визира всички: и младите, и по някой път младите боледуват много, много тежко. Това е освен у нас, това е на всички места по целия свят. Така че разнопосочните послания през това време също изиграха своята отрицателна роля за цялото развиване на епидемията. " Това сподели някогашният министър на опазването на здравето доктор Мими Виткова в изявление за организация " Фокус ".
По думите ѝ " мачовете са един от всеобщите формати, които въздействат много отрицателно върху обстановката. И не е единствено това, позволени бяха благоприятни условия за много такива други битови сбирки. Ние виждаме долу в Шуменския район, и в други райони сватбени тържества, религиозни обреди и всичко останало, по какъв начин докара също до епидемиологични огнища. И освен това, и нашата самодисциплина и самоорганизация. Виждаме и огнища и в редица предприятия, което приказва, че очевидно ограниченията и там, където има скупчване на хора, не са задоволителни. Пък и това, което следим по улицата, в това число и в затворени пространства и офиси – всеобщо не се носят маски, защото имаше и много спорни изказвания в това направление, в това число на медицински експерти.
Даже виждате, че нихилистичната теза: „ Няма подобен вирус, няма такова нещо, някой ни го внушава, няма такова нещо “ битува у нас, заради което самодисциплината ни е на много ниско равнище. Виждаме редица страни, в които никой не разяснява би трябвало или не би трябвало да се носи маска на публични места. У нас тези мнения са ежедневие и неспазването на тези ограничения, въпреки и обикновени са също ежедневие. Ще забележим в един асансьор двама души с маска, трима души без маска, което напълно приказва, че и нашата самодисциплина я няма никаква. А в това време идва и изказването на премиера: „ Няма да вкарваме никакви ограничавания “ – докога? Аз по тази причина сложих и въпроса: в действителност по какъв начин се взимат решенията. Медицинските ли са показанията и индикациите за въвеждане на едно или друго ограничаване, и ли е еднолично решение. Защото сега в общественото пространство не звучат съществени медицински причини за едно или друго деяние. ", добави още тя. 
Според някогашният здравен министър " това, което куца на ограниченията дотук след рестрикцията, която въпреки в избрани моменти да изглеждаше прекалено и голословна, тя въпреки всичко разреши да забавим разпространяването на епидемията, да не влезем в тази серпантина на висока заболеваемост, и надлежно неспособност на здравната система да се оправи със обстановката. Но методът, по който излязохме, тъй като ние към този момент излязохме от ограниченията, беше много внезапен, много краен, по тази причина обстановката е такава. Така че за мен грешките са по-скоро не толкоз непозволените дейности на свръхрестрикции, колкото в безспорното разкрепостяване и безотговорно придвижване във всевъзможни такива многочислени формати. Мислихме си, че като разкрепостим страната, и към този миг сме с ниска заболеваемост, това ще способства за избавяне на курортния сезон. Както виждаме, това не се случва, тъй като това внезапно подскачане на заболеваемостта виждате, че анулира маса полети, които бяха планувани. Така че прилежаща Гърция е добър образец, изключително и в случай че сега тя прецизно продължава да следи този огромен поток от курортисти към нея, това значи, че тя ще оправи по-добре, в сравнение с ние. Но те не позволиха такива всеобщи мероприятия както при нас, най-много мачовете. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР