Не виждам друг вариант на правителство и управление освен този

...
Не виждам друг вариант на правителство и управление освен този
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Не виждам друг вариант на правителство. Поздравявам ПП и Борисов

" Не виждам различен вид на държавно управление и ръководство с изключение на този компромис. Правителството, за което се пробват да се спогодят първите две политически сили в Народно събрание ще бъде доста мъчно, само че няма различен вид с изключение на компромис ".

Това съобщи в " Интервюто след Новините на NOVA " проф. Ивайло Дичев, написа " Новини.бг ".

„ Това държавно управление ще бъде доста мъчно. Виждаме протест от едната страна, чакам протест и от страната на ГЕРБ, където е сходна обстановката с Делян Добрев, който е доста гневен съперник на всичко това. Не виждам различен вид на държавно управление и ръководство с изключение на този компромис ”, сподели проф. Дичев.

„ Поздравявам Политическа партия – направиха доста комплицирана управническа структура. Поздравявам и Борисов – той натиска своята партия в тази тенденция още от началото, съгласи се на доста огромни взаимни отстъпки. Габриел не е доста известна в неговата партия, там я виждат малко като парашутист ”, разяснява професорът.

След като депутатът Радостин Василев популяризира записи от националния съвет на Политическа партия, проф. Дичев прикани депутатите да гласоподават закон против това.

„ Трифонов скапе предходното държавно управление отново по сходен метод. Главният прокурор също вади някакви записи. Това би трябвало да се пресече. Цари легенда, че политиката би трябвало да е транспарантна, всичко да се прави обществено. Не се прави по този начин политика. Някой неща са обществени, други са диалози, които се водят на 4-6 очи ”, сподели проф. Дичев.

Според него Кирил Петков е сбъркал, откакто още през вчерашния ден е коментирал записите. „ Сбърка с целия този звук, с вчерашното изказване, нямаше потребност от това. Борисов беше по-прав като сподели – не се разясняват тези неща ”, сподели проф. Дичев.

„ В България има мощна група антиевропейски сили, Българска социалистическа партия се причисли към тях. Те виждат в тези записи по този начин наречените посолства и разгарят суверенистки суматохи. Очевидно тези сили, които не желаят да има държавно управление, те са на страната на Путин, не желаят България да върви по европейски път. В този миг е още по-важно някакво споразумение сред двете партии, с цел да можем да останем в една европейска евроатлантическа орбита, тъй като ситуацията е сериозно ”, сподели Дичев.

„ Едва ли ще издържи 18 месеца това държавно управление, мисля, че ще са 6. Но би трябвало да прескочим локалните избори, да вземем парите от Европа. Новите избори не носят нищо ”, счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР