Не виждам аргументи цената на билета в метрото от каса

...
Не виждам аргументи цената на билета в метрото от каса
Коментари Харесай

Фандъкова обеща: Цената на билета за метрото няма да се вдига

Не виждам причини цената на билета в метрото от каса да бъде 2 лв.. Това за мен не е целесъобразно. Тя би трябвало да си остане 1,60 лева, тъй като ние тръгнахме от разбирането, че цената на единичния билет няма да се трансформира.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос на БГНЕС.

„ Днес има финансова комисия, на която още веднъж ще се дискутира тарифната политика, през вчерашния ден също имаше. Постигна се прочут консенсус, схващане за ограничения и промяна на процедура, може би една от последните промени на градския транспорт”, сподели още столичният кмет.

Фандъкова разяснява и по-големите благоприятни условия, които дават електронните благоприятни условия.

„ Постепенно ще работим за отменянето на хартиения билет и включването на електронните благоприятни условия, с цел да облекчим хората. В цяла Европа опитът е подобен, че се предизвиква пътуването с транспортни документи, а

билетът да остане като единична опция, в случай че някой пътува случайно да има опция да си закупи билет”, съобщи тя.

Кметът на София показа и наблюденията, които има по отношение на картите за градски превоз. „ Някои карти отпадат, има известна оптимизация. Като цяло най-изгодната карта остава годишната, за наслада преди време общинските съветници одобриха да може да се заплаща на траншове, като цената е 365 лева Тази карта е преференциална и от ден на ден хора демонстрират интерес към нея”, сподели Фандъкова.

Тя съобщи, че към този момент няма изясненост по кое време тъкмо ще се организира гласуването, обвързвано с тарифната политика за градския превоз.

" Засега не мога да кажа по кое време ще се организира гласоподаване по отношение на смяна на билета, тъй като първо би трябвало да минат полемиките и по-късно да излезе дефинитивно решение на водещата комисия и тогава да влезе на сесия на Общинския съвет ", добави тя.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР