Не умират стотици видове птици, не е източено, просто е

...
Не умират стотици видове птици, не е източено, просто е
Коментари Харесай

Стенограма: Нено Димов опитва да се измъкне за Шабленското езеро с това са опасения

Не умират стотици типове птици, не е източено, просто е понижено равнище, тъй като всяка пролет и освен Шабленското езеро, а по принцип се готвим за размразяване на снегове и преваляванията, които се чакат, тъй че равнищата на язовирите и водните басейни да се поддържат в избрани височини. Така екоминистърът Нено Димов изясни на държавното съвещание обстановката с Шабленското езеро - след категорично запитване от премиера Бойко Борисов.
Според Димов " има безпокойство от страна на някои екологични организации, че може да има проблеми. На този стадий това са единствено опасения ". Припомняме, че Дружеството за отбрана на птиците оповести информация след осъществена от негови членове инспекция, като неправителствената организация счита, че всичко се случва поради наводняване в държавната резиденция " Шабла ".
Въпреки успокоителните думи на екоминистъра, Борисов непосредствено му подрежда да отиде персонално до езерото " тъй като не желая да ни вкарват в кавги ". " Създай организация, обади се на регионалния шеф на Добрич да отидете дружно и да свършите работа. Покани и медиите, с цел да имат още информация. Ние, които сме създали толкоз доста за запазване на околната среда, не желая да ни вкарват в тази тематика, в случай че няма действителна причина ", довършва Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР