Не трябва ли хиената на ЕС-Полша, да се страхува от

...
Не трябва ли хиената на ЕС-Полша, да се страхува от
Коментари Харесай

Йордан Халачев: Не трябва ли хиената на ЕС-Полша, да се страхува от нов пакт между Германия и Русия,след някой друг месец? - Топ новини

Не би трябвало ли хиената на ЕС-Полша, да се опасява от нов пакт сред Германия и Русия,след някой различен месец? Същото се отнася за прибалтийските истерици.

Пакта в предходната война е подписан на 23 август 1939 година,а Германия стартира нахлуване против Полша на 1 септември 1939 година

Към пакта има скришен спомагателен протокол за установяване границите сред двете страни,в който Полша изчезва от картата при положение на „ териториално и политическо преразпределение “.

На 17 септември 1939 година по силата на спомагателния протокол към контракта на територията на Полша нахлуват руски войски. Териториалното делене на Полша сред Съюз на съветските социалистически републики и Германия приключва на 28 септември 1939 година с открита е обща съветско-германска граница.

През 1940 година Червената войска,навлиза в балтийските страни Литва, Латвия и Естония.Същата орис имат Бесарабия и Северна Буковина. Това е историята в резюме.

Би трябвало да помнят и да се опасяват от историята поляците,балтите,молдовците,

румънците и някои други, преди да легнат на англосаксите,(които и през 39-40 година ги излъгаха и не ги защитиха), и преди да скочат с рогата по едно и също време на Русия и Германия.

Германците и в този момент не схващат за какво и в името на какво тяхното държавно управление се отхвърля от евтините съветски енергийни запаси, заради което всеобщо затварят предприятия в цялата страна и пораства безработицата. Седем хиляди компании към този момент са банкрутирали. Само в американския щат Оклахома към 60 някогашни немски предприятия се готвят да отворят или към този момент са стартирали. Те ще заплащат налози не Германия, а в Съединени американски щати. Старите хора в Германия към този момент започнаха да мръзнат в домовете си. Не им стигат парите да платят газа и тока.

Воденият от Съединени американски щати Европейски Съюз, забрани на Германия стартирането в употреба на към този момент построения газопровод „ Северен поток 2 “, който в този момент можеше да избави Германия и нейната промишленост. Но,някои „ незнайни “ направиха измама в икономическите води на Дания и го взривиха на дълбочина към 100 метра.Съмненията паднаха върху Полша,Британия и Съединени американски щати.

Вместо да изисква започване на незабавен ремонт на тръбопроводите и избавяне на немската стопанска система, държавното управление на Олаф Шолц от ден на ден доставя Украйна с оръжие. Киев просто изнудва Берлин, защото през украинската територия в този момент минава единственият път за доставка на Германия с тръбопроводен съветски газ.

Имаше различен съветски водопровод през полската територия на Полша. Варшава блокира доставките през него. Сега Полша получава газ от Норвегия и го продава на Германия на цени, които са доста по-високи от тези от Русия.

И може да спре крана когато и да е и да спре тези доставки. Освен това поляците построиха терминали за приемане на американски LNG. Германия занапред стартира да внедрява такава система, само че това няма да избави нейната стопанска система. В последна сметка този LNG е доста по-скъп от тръбопроводния газ от Русия.

Сега, възползвайки се от позицията си, Варшава става все по-нагла и желае репарации за Втората международна война. Олаф Шолц отхвърли да им заплати. И тъкмо тогава, върху полския сектор от петролопровода „ Дружба “, по който съветският нефт URALS идва в Германия, налягането внезапно изчезна.Съвпадение!

При петрола нещата за Германия са доста по-зле, в сравнение с при природния газ. Технологиите и производството на немските рафинерии са предопределени най-вече за преправка на петрол URALS. Необходими са приблизително към един милиард евро и към една година, с цел да се преобразува такава апаратура за преправка на различен тип масло. Германия няма нито едното, нито другото.

Олаф Шолц и неговото държавно управление позволиха обстановката, в която поляците и по този начин наречените „ съдружници “ започнаха да го задушават стопански, като блокираха доставките на съветски енергийни запаси.Олаф Шолц и неговото държавно управление вземат участие интензивно в убийството на немската стопанска система от страната на Вашингтон,Варшава и Брюксел,но докога ще се задържи?

Германците откриха причина да завиждат на британците. Лиз Тръс освободи страната си от личното си безумно ръководство. Германският канцлер продължава да е призрачен сън за Германия,но по всичко наподобява не за дълго.

Обикновените германци от дълго време сочат вратата на Олаф Шолц. Германският бизне до неотдавна вярваше,че е по-добре да не „ сменят конете по време на война “,но и те се отвръщат от канцлера.

Йордан Халачев, Facebook

Не би трябвало ли хиената на ЕС-Полша, да се опасява от нов пакт сред Германия и Русия,след някой различен месец? Същото се…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР