Не трябва да се правят спекулации кой ще получи помощта

...
Не трябва да се правят спекулации кой ще получи помощта
Коментари Харесай

Повече хора ще имат право на помощ от 375 лв. от социалното министерство


Не би трябвало да се вършат спекулации кой ще получи помощта от 375 лв., приканиха от общественото министерство.

„ За нас в МТСП е значимо да предложим ограничения в поддръжка на обществото в този сложен миг. Именно поради това разширихме обсега на еднократната помощ от 375 лв.. С нея целим да подкрепим работещите родители, които са в неплатен отпуск, с цел да гледат децата си, както и такива, останали без работа и приходи след 13 март “. Това посочи за БГНЕС заместник-министърът на труда и обществената политика Адриана Стоименова.

Помощта е ориентирана и към самотни родители. Сред изискванията за приемане са родителите да са обезпечени в последните шест месеца, да са изпращали децата си на ясла, детска градина или учебно заведение постоянно преди началото на изключителното състояние, както и да са употребявали полагащите им се дни заплатен отпуск за съответния месец и най-малко 20 дни да са в неплатен.

„ Има опити да се основават спекулации кои групи имат право да получават тази помощ. С това се цели да се сътвори публично напрежение. МТСП изрично не дели нуждаещите се на етнически принцип “, акцентира заместник-министърът. 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР