Не трябва да се допуска лицата, които трябва да се

...
Не трябва да се допуска лицата, които трябва да се
Коментари Харесай

Румен Миланов: НСО не е търговско дружество

Не би трябвало да се позволява лицата, които би трябвало да се охраняват, да си заплащат. НСО не е комерсиално сдружение, разяснява военачалник Румен Миланов - някогашен шеф на НСБОП и БОРКОР в изявление за бТВ. коментарът му бе във връзка предлагането на Движение за права и свободи да се охраняват избрани лица, само че в случай че те си заплащат.

„ Трябва да се запитаме кой аршин е по-голям – размерът на активност (броят на хората, които охраняваме) или парите. Държавата споделя, че желае да се охраняват избрани хора, това коства еди-колко си. Ако не желаят да понижат лицата, които би трябвало да се охраняват, би трябвало да се усилят средствата от бюджета. НСО не е комерсиално сдружение. Пазарлъци не би трябвало да се позволяват “, безапелационен беше генералът.

Подценили сме системата за сигурност в ДАНС, призна Румен Миланов във връзка с новината от през вчерашния ден, че 55-годишен мъж, извикан на разпит в постройката на организацията, е поставил завършек на живота си.

При осъществяване на общоприета инспекция на персоналните движимости преди влизане в постройката, той е извадил от облеклата си нелегално притежавано самоделно оръжие и се е самопрострелял.

Според бТВ мъжът е член на управителния съвет на Българския народен съюз, а разпитът е бил по отношение на инспекция за активността на съюза и " Луковмарш ".

Ген. Румен Миланов счита, че контролът върху владение на оръжие би трябвало да се прави по-рано в тази институция, както би трябвало да се смени и цялата система.

„ Отива на разпит въоръжен, не отива инцидентно – имал е предварителна настройка за тази среща. Вероятно желае да даде знак “, разяснява ген. Румен Миланов. По думите му в такива обекти би трябвало да се увеличи равнището на сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР