Не трябва да се допуска 99.9% от населението, което спазва

...
Не трябва да се допуска 99.9% от населението, което спазва
Коментари Харесай

Да не се провалят 99.9% от населението заради 0.1%, неспазващи правилата

Не би трябвало да се позволява 99.9% от популацията, което съблюдава ограниченията, да се усеща провалено поради 0.1% които не желаят да се подчинят на никакви правила.

Това разгласи ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор доктор Венцислав Мутафчийски по време на постоянния брифинг в Министерски съвет във връзка настояването му да се съблюдават ограниченията по време на идните Великденски празници.

С оправянето на времето се вижда да се разхождат напълно свободно хора с бира в ръка или без, което е много тревожно.

Едно от неприятните неща е, че хора, които се лишаваха от доста неща, спазвайки ограниченията, в този момент поради дребна част от популацията рискуват целият модел да се провали.

Не споделям концепцията, че в България няма такова животно като ковид, вижте целият свят е горящ, по тази причина би трябвало да проявим особена зоркост в този миг.

В множеството от питателните вериги и аптеки има надписи, че не може да се влезе без маски. Така че това условие се постанова от единствено себе си.

Към днешна дата има нови 24 случая, като такава общо инфектираните с ковид са 648 души. Общо излекуваните - 62-ма души. 231 са в болница, а 32 са в интензивно.

Няма нова наранена област. Във Велико Търново има тричленно семейство с позитивни проби, като включително е и 9-годишно дете. Семейството се е завърнало от Англия.

Общо 36 медицински лица са инфектирани с ковид. Сред тях има един санитар от „ Пирогов”, Една санитарка и една 61-годишна лаборантка от Кърджали.

Ген. Мутафчийски разгласи, че сега в София, Бургас, Добринище, както и в други градове се организират голям брой акции като тестване на медицински личен състав, чиновници на общинска полиция и други чиновници, работещи с жители – общо 449 души.

Вчера във Велико Търново по време на обучение е била издигната военнополева болница и военнополева кухня, като такива лечебни заведения могат да се разположат във всяко място в България.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР