Не трябва да подценяваме европейските избори. За съжаление, ако българската

...
Не трябва да подценяваме европейските избори. За съжаление, ако българската
Коментари Харесай

Керемедчиев: Европа бе икономически колос на глинени крака! Охолството свърши, затягаме коланите

Не би трябвало да подценяваме европейските избори. За страдание, в случай че българската обстановка покаже, че отиваме на избори 2 в 1 или пък ще има национални парламентарни избори преди европейските, това в действителност може да окажа огромно въздействие върху изборната интензивност. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Милен Керемедчиев, посланик и някогашен зам.-министър на външните работи.

Българите надцянават това, което се случва сега в Европа, счита той и предизвести доста деликатно да следим процесите, които се случват в Европейския съюз.

Милен Керемедчиев акцентира, че европейските избори са доста значими.

" Виждаме една доста сериозна наклонност за противопоставяне на неолибералната политика, която властваше в Европа. Всъщност тази наклонност потегли от Съединени американски щати. И виждате доста сериозната антимигрантска вълна, която нараства като реторика в предизборната акция в изборите в Съединени американски щати. Тази вълна сега залива и Европа и към този момент имаме индикатори за всичко това, което се случва, " изясни дипломатът.

По думите на Керемедчиев до момента Европа е живяла доста разточителен и безпроблемен живот.

" Европейският съюз е една от главните водещи международни стопански системи, която даваше добър живот на своите жители. Но това беше един стопански исполин на глинени крайници. Европа плащаше за своята сигурност и за своя разточителен живот на всички други към нея фактори – заплащат на Съединени американски щати за отбрана, защита и въоръжение, с цел да може да опазва границите на Европейския съюз, тъй като без Съединени американски щати НАТО не съществува, напоследък заплаща на Турция, с цел да стопира мигрантите, на Египет също да стопира мигрантите, на Афганистан пък да приема репатрирани мигранти. Т.е. Европа заплаща за всичко, за това свое благоденствие, само че този интервал към този момент свърши ", означи той.

Като причина за това Милен Керемедчиев уточни войната в Украйна.

" На прага ни имаме сериозна война, която се разраства, и една страна Русия, която за последните две години мина напълно на военновременни равнища за своята стопанска система. Русия харчи 30% от своя БВП за армията си или съпътстващи военната интервенция действия. Европа и европейски страни, в действителност за това и някогашният президент Тръмп е толкоз деен в своите предизборни речи, Европа досега изоставаше в това да харчи пари за своята защита, повече разчиташе, отново споделям, на външните фактори. Оттук нататък обаче този отрезвяващ душ към този момент пристигна, и се заприказва за еврокомисар по защитата, заприказва се за това Европа да стартира да отделя средства за директна помощ на Украйна, защото се видя, че тези 62 милиарда $, които бяха обещани от Съединени американски щати, по-вероятно е да не дойдат заради предизборната обстановка се в Съединени американски щати и акцията, която се води. Т.е. Европа първо, би трябвало да бръкне и извади тези 62 милиарда, второ, се вижда, че всяка една страна-членка в допълнение изважда от в допълнение средства, с цел да подкрепя Украйна. Т.е. в един миг се оказа, че спорът в Украйна стана европейски и международен ", изясни някогашният зам.-министър на външните работи.

Според някогашния зам.-министър на външните работи Съединени американски щати си измиха ръцете и оставиха Европа да с занимава с този въпрос.

" Всъщност това пък беше звънецът, който разсъни в европейските служители, които споделиха: " Да, ние осъзнаваме, че оттук насетне би трябвало да се харчат доста повече средства за защита и отбрана, да се мисли за европейска войска, да се мисли за повече пазаруване на въоръжение, повдигане на бюджети за защита и така нататък “. Това значи обаче две неща: Или Европа ще стартира и има към този момент такава концепция, да се тегли общоевропейски дълг, който да бъде обезпечен от всички 27 страни-членки, т.е. да се вдигне задлъжнялостта на всяка една страна-членка на Европейския съюз, или стягане на коланите. Т.е. този разточителен живот, за който ние говорихме последните години, към този момент няма да е действителност. А има към този момент изявления и на евродепутати, които споделят: Европа рано и късно също би трябвало да премине на военновременни равнища на своята стопанска система, " изясни още диплматът.

По думите на Милен Керемедчиев оттук насетне е доста евентуално нашите права и привилегии, които сме имали като европейски жители, в един миг да стартират да понижават.

" И тук към този момент е сериозният проблем по какъв метод изключително младата потомство, което е настроено по-либерално, по-революционно, по-искащо от своите държавни управления, ще схване тази концепция, и доколкото това ще докара до разтърсване вътре в Европейския съюз по отношение на митинги, напълно обществени, заради ограничение на обществени богатства, които досега е имало, " заключи Милен Керемедчиев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР