Не трябва да има политици с почти пожизнена охрана като

...
Не трябва да има политици с почти пожизнена охрана като
Коментари Харесай

Ген. Владимиров: Не бива да има политици с пожизнена охрана като Доган

Не би трябвало да има политици с съвсем пожизнена защита като Ахмед Доган. Това съобщи в изявление за Дарик някогашният началник на Националната работа за защита ген. Димитър Владимиров.

"Изтичат средства за хора, които не би трябвало да се охраняват. Пламен Георгиев на КПКОНПИ, който самичък си сподели, че има закани, по същата логичност съдии и прокурор, които осъждат хора, също би трябвало да бъдат охранявани. Не е нужно човек да се подмазва на тези, които подхващат ограниченията за сигурност, а би трябвало да пази позициите в името на закона. При мен също е имало такива опити да се охраняват хора. Ние ги охраняваме месец, месец и половина, Министерство на вътрешните работи не удостоверява, че има развиване на сигнала и надлежно се смъква защитата. Да им сложат 2-3 месеца защита, в случай че толкоз е нужно, само че не по този начин да се поставя защита за всеки, който "кихне ". Затова е тази комисия - да проучва и преценя. " - акцентира ген. Владимиров.

"Всеки в тази страна може да каже, че е заплашен. Трябва да се знае, че това е скъпо струващо средство. Тогава да обединят напъните си Министерство на вътрешните работи и ДАНС, да обясняват случая и когато няма удостоверение и развиване на сигнала, самият политик към този момент може да си назначи, в случай че се опасява партийна защита и да не е държавна. Иначе всичко е на гърба на данъкоплатеца. " - заключи той.

Ген. Владимиров разяснява, че във ведомствата, в които няма потребност от най-голям клас коли, НСО би трябвало да употребява коли "среден клас ", с цел да не свързват хората службата единствено с лъскавите возила и да не я упрекват службата, че се трансформира в "скъпоструваща таксиметрова компания ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР