Не, това не е болест. Но проблемът със сухите очи

...
Не, това не е болест. Но проблемът със сухите очи
Коментари Харесай

Естествени средства срещу уморени и сухи очи

Не, това не е болест. Но казусът със сухите очи е прочут на медицината и си има своето здравно наименование. Синдромът на “сухото око ” или именуван от лекарите синдром на слъзната дисфункция е постоянно срещан проблем.

В какво се показва той?

Очите не създават задоволително сълзи, с цел да се хидратират. Обикновено има две аргументи за сухи очи – нараснало изпарение, което се среща по-често при младежи и е повлияно от редица фактори като климатични условия, замърсяване, цигарен пушек, климатици, компютърния екран и така нататък, и намалена продукция на сълзи.

Водният баланс се поддържа като се редува близко и далечно гледане , което постоянно забравяме, когато сме пред компютрите. Затова и предлагаме на равни шпации от време да премествате погледа си в най-далечната точка на стаята, най-добре да гледате през прозореца.

Не подценявайте този проблем, в случай че се появи. В последна сметка може да докара до съществени вреди в зрението.
За да не посягате обаче към химичните разновидности за облекчение на казуса, ви предлагаме няколко естествени средства за отбрана.

Зелен чай

Сварете си една чаена лъжица зелен чай за пет минути. След това го сложете в хладилника, с цел да се охлади. В изстудената течност топнете две топки от памук и изстискайте едвам не тече. Поставете ги върху клепачите за към минута. След това накиснете памука още веднъж и наложете очите повторно. Това ще овлажни очите. Ако го вършиме всеки ден, ще забравите за сухите очи.

Синапено масло

Синапеното масло се оправя със сухотата в очите много бързо. Изберете си бутилчица с тясно гърло. Когато усетите раздразнение в очите, махнете капачката и вдишайте миризмата на синапа. Очите ви ще се насълзят незабавно. Възможно е да употребявате синапеното масло непосредствено върху очите. За задачата би трябвало да си набавите висококачествено масло. С чисти ръце нанесете малко от маслото по краищата на очите и затворете очи – ще ви потекат сълзи.

Глицерин

Качественият глицерин ще овлажни очите. Може да си го набавите от аптеките. Нанесете го по клепача. Използван през ден, глицеринът ще възвърне водния баланс на очите.

Камфоров каял

Направете си очна линия с камфор и я ползвайте всеки ден. Това ще отстрани сухотата в очите. Запалете парче камфор. Над пламъка задръжте сребърен уред – лъжица, паница или с каквото разполагате. Черна прахообразна субстанция ще полепне по среброто. Към прахта прибавете 2-3 капки чисто кокосово масло или зехтин, с цел да забъркате “паста ” и очна линия е подготвена. Нанасяйте я всеки ден и скоро ще забравите за сухите очи.

Вода и лавандулово масло

Вземете купа с топла вода, капнете в нея 2-3 капки масло от лавандула и ги смесете добре. Използвайте водата с лавандула, с цел да си миете очите всеки ден.

Възползвайте се от натуралните средства за усмиряване на очите, само че в случай че те ме оказват помощ, не се колебайте да се консултирате с доктор.

Подсилете имунитета на детето
Най-полезните витамини и храни за есента
Няколко метода да пием повече вода денем
Мотивирайте детето да спортува

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР