Не толкова отдавна Арсенал носеше славата на „най-добре управлявания клуб

...
Не толкова отдавна Арсенал носеше славата на „най-добре управлявания клуб
Коментари Харесай

Само за последните 4 години: Арсенал е загубил над 210 млн. паунда

Не толкоз от дълго време Арсенал носеше славата на „ най-добре управлявания клуб на трансферния пазар “ - още от края на 90-те години. Ходът на Арсен Венгер да отмъкне Сол Кембъл гратис под носа на градския противник Тотнъм през 2001 година, се помни и до през днешния ден като една от най-значимите покупко-продажби в историята на " артилеристите ", написа Dsport.

През последните няколко сезона обаче клубът не един път се появи като цялостната диаметралност на това, което бе при започване на века. Що се отнася до резултатите на терена, то това е добре прочут факт от много време, само че едвам неотдавна стана явен и спадът, когато става въпрос за ръководството на клуба отвън терена.

Едва ли е инцидентно, че откогато Стан Крьонке пое цялостния надзор над лондончани, всичко потегли надолу.

И в случай че погледнем по-подробно през последните четири години, излиза наяве къде се крие казусът с изхвърлените над 200 милиона паунда.

Губейки топ звезди при безвъзмездни прехвърляния, продавайки прекомерно на ниска цена и млади гении, които си отиват за без пари, всичко това дава следващ мотив на последователите на клуба да бъдат гневни на управлението.

А ето и някои от футболистите, напуснали клуба за неверната цена.

2016-17
СЕРЖ ГНАБРИ

Напуснал за: 5 милиона паунда във Вердер Бремен
Трансферна стойност (2020): 60 милиона паунда
Отаначало считан за един от най-хубавите млади играчи в Арсенал, Гнабри по този начин и не съумява да се наложи в състава на лондончани без значение от безспорния си гений.
Престой чартърен в Уест Бром не убеждава Арсенал да задържи младия немец и той се завръща в своята татковина с екипа на Вердер Бремен за едвам 5 милиона паунда.
23-годишното крило в този момент е измежду най-хубавите играчи в Байерн Мюнхен и коства минимум 60 милиона паунда, а евентуално и повече.

2017-18
ВОЙЧЕХ ШЧЕНСНИ

Напуснал за: 10 милиона паунда в Ювентус
Трансферна стойност (2020): 20 милиона паунда
Полският вратар бе измежду любимците на почитателите на " артилеристите ", само че постоянно беше податлив към неточност или две.
Ювентус се възползва от нерешителността на Арсенал дали да задържи поляка и съумява да го вземе на преференциална цена.
Сега No1 в състава на Юве и притежател на купата от Серия „ А “, стражът коства двойно повече от сумата, за която бе продаден, и още веднъж, евентуално повече.

2017-18
АЛЕКС ОКСЛЕЙД-ЧЕМБЪРЛЕЙН

Напуснал за: 35 милиона паунда в Ливърпул
Трансферна стойност (2020): 50 милиона паунда
Преди няколко години това може и да е изглеждало като добра договорка, само че простата истина е, че тогавашният управител на тима Арсен Венгер трябваше да изиска по-висока сума.
Сега Окслейд-Чембърлейн е победител в Шампионската лига и Висшата лига с екипа на Ливърпул и платените за него 35 милиона паунда наподобяват като преференциална договорка за мърсисайдци.

2018-19
ЖЕФ РЕН-АДЕЛАИД

Напуснал за: 1,5 милиона паунда в Анже
Трансферна стойност (2020): 20 милиона паунда
Още един от младежите от Арсенал, който беше измежду обещаващите гении на клуба, само че по този начин и не стигна до популярност на „ Емирейтс “.
Французинът напусна в посока Анже против сума, за която даже не си коства да се приказва, в клуб, малко прочут в Лига 1.
Но той впечатли за тима на Франция на Европейското шампионата до 21 години предходната година и в този момент коства цяло положение.

2018-19
САНТИ КАСОРЛА

Напуснал за: гратис във Виляреал
Трансферна стойност (2020): 15 млн. Паунда
Един от най-талантливите играчи, играли за „ артилеристите “ напоследък. За мнозина времето на Касорла в Северен Лондон бе към края си, само че все пак Арсенал трябваше да получи нещото повече в подмяна на услугите на испанеца.
След като се завърна в родината си, Касорла потвърди, че към момента има какво да даде, като даже получи повиквателна за тима на Испания.

2018-19
ДЖАК УИЛШЪР

Напуснал за: гратис в Уест Хем
Трансферна стойност (2020): 15 милиона паунда
Не от дълго време един от най-обсъжданите британски играчи и изтъкван като сигурна бъдеща легенда на Арсенал., травмите се погрижиха Уилшър да се причисли към дългия лист от надарени играчи, чието блестящо бъдеще бива разрушено от непрекъснати здравословни проблеми.
Сега в Уест Хем и към момента борейки се с травми, би лишило единствено един сезон здраве, в който англичанинът да бъде здрав, с цел да покаже на Арсенал, че бе огромна неточност да го оставят да си тръгне за нищо.

2019-20
ДАНИ УЕЛБЕК

Напуснал за: гратис в Уотфорд
Трансферна стойност (2020): 20 милиона паунда
Уелбек може и да не доближи висотите, за които мнозина се надяваха, само че нападателят въпреки всичко съумя да означи някои значими попадения за Арсенал.
Английският стрелец се причисли към Уотфорд на безвъзмезден трансфер през август и след изпадането на „ стършелите “ към този момент е гласен за завръщане назад в елита на Англия.

2019-20
ААРЪН РАМЗИ

Напуснал за: гратис в Ювентус
Трансферна стойност (2020): 60 милиона паунда
Смятано за огромна част от почитателите на клуба, както и специалисти за най-голямата неточност на лондончани напоследък, прехвърлянето на Аарън Рамзи към момента провокира гневни реакции у последователите на отбора, които не престават да си задават въпроса, по какъв начин шефовете на „ артилеристите “ разрешиха това да се случи. Уелсецът коства минимум, в случай че не и повече от 60 милиона паунда и макар неубедителния си първи сезон в елита на Италия няма подозрение по отношение на класата на Рамзи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР