Не така гладко, както бе представено пред медиите, е преминало

...
Не така гладко, както бе представено пред медиите, е преминало
Коментари Харесай

Директни рекети клатят БСП! Депутат на Нинова пробвал да продава местата за общински съветници

Не по този начин безпрепятствено, както бе показано пред медиите, е минало съвещанието на градската конференция на БСП-Пловдив, утвърдило кандидат-кмета на левицата за Града под тепетата Костадин Палазов и кандидатите за общинския съвет и районните шефове, сигнализираха участвали.
Нещо повече, форумът на Градския съвет е бил предхождан от противен вземане-даване за местата в листата с номинации, органзиран от… депутата Иван Петков-Бебето, апетитен за извънредно непосредствен до управлението на „ Позитано “ 20, твърди Lupa.bg.
Още по-любопитен е детайлът, че за корупционната скица – да си заплати избрана сума, с цел да се озове на избираемо място, Петков е вкарал в деяние един от доскорошите си най-верни поддръжници – Александър Константинов. Бившият зам.-кмет на Пловдив бе един от най-хвалещите Петков при избирането му за началник на локалната организация и твърдеше, че само Бебето е кадърен да пребори „ олигарха “, като засяга дългогодишния ръководител на БСП-Пловдив Георги Гергов.
По думите на Константинов Бебето му е изискал избрана сума, с цел да го вкара в предните редици на листата за града за вота на 29 октомври. Това обаче се е случило през медиатор – член на тясното управление в алената конструкция, както се показва той.
„ Едно нещо обаче ме удари като гръм!!! Един член на бюрото през времето на конференцията пристигна и ми сподели, че в случай че желая да стана общински консултант, би трябвало да си платя. Имам двама очевидци на това, които към този момент резервирам като имена, само че съм сигурен, че ще потвърдят. През моя 50-годишен живот в тази партия съм бил очевидец на невероятни обстановки. Такъв пряк рекет обаче не съм видял “, споделя Константинов.
А от други източници настояват, че съвещанието на градската конференция може да се окаже нелегитимно, при положение, че бъде оспорено пред Общопартийната контролна комисия поради подозрения за кворумни шашми. За самия Петков се твърди, че се е появил едвам в последните няколко минути от съвещанието, на тичешком дружно с други членове на Изпълнителното бюро.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР